pondelok 16. októbra 2017

Kam na dovolenku bez pasu

Plánujete zimnú či letnú dovolenku ? Vyberáte na rýchlo a nevlastníte cestovný pas alebo sa Vám ho nechce využívať? Potrebné cestovné doklady. Zoznam krajín kam možno vstúpiť bez pasu. Chystáte sa na dovolenku a máte neplatný pas ?

To vôbec nevadí, pokiaľ ste ju ešte nezakúpili. Kam môžete vycestovať len s občianskym preukazom a kde musíte mať so sebou pas ? Je potrebný cestovný pas do Chorvátska? Prichádza tak o zaplatenú dovolenku aj letenku. Egypt – platnosť pasu aspoň mesiacov po návrate, víza sa získavajú po prílete do krajiny.


Pas môžu Slováci nechať doma, pokiaľ cestujú do niektorej z krajín. OP alebo cestovný pas platný minimálne šesť mesiacov od dátumu vstupu do krajiny. Overte si, či máte ten správny cestovny doklad.

Aj keď vnútri schengenského priestoruen nepotrebujete pas ,. Lars si na dovolenku do Španielska vzal svoju bankovú kartu, ktorá sa vo . Pred vycestovaním do cudziny by ste si hľadanie cestovného pasu nemali nechať na poslednú chvíľu. Neplatnosť cestovného dokladu alebo. Pri ceste do všetkých tu uvedených krajín na dovolenku aj na. Krátka doba platnosti cestovného pasu môže dať vašej dovolenke.


Na dovolenku len s platným cestovným pasom či občianskym preukazom. Každý rok pred letnou turistickou sezónou polícia eviduje nárast počtu . Pri cestách do Turecka musia mať slovenskí občania vrátane detí platný cestovný doklad – cestovný pas. Dovolenka v Albánsku sa pre nich skončila na letisku, nemali platný pas. Cestovným dokladom pri cestách do Turecka je . Zisťovali sme, kto je v prípade kúpy zájazdu cez cestovku povinný . V prípade úrazu či iného problému, ktorý by vyžadoval váš pobyt dlhší ako bola dĺžka dovolenky , je potreba mať pas platný ešte minimálne mesiacov.


Ak áno, máte najvyšší čas skontrolovať platnosť pasu a prípadne požiadať o vydanie nového. Kedy môžem cestovať na občiansky preukaz a kedy potrebujem pas ? Už sa Vám niekedy stalo, že ste sa chystali na dovolenku a naraz Vás napadlo „ mám vôbec platný pas “? Pred nákupom dovolenky , a hlavne, .

Pre mnohých cestujúcich sa však každý rok dovolenka skončí skôr, ako vôbec. Na letisku vám to totiž môže dovolenku poriadne skomplikovať. Požadovaná platnosť pasu sa mení v závislosti od krajiny, do ktorej mierite.


Ak nahlásite stratu pasu a nekôr pas nájdete, už ho nepoužívajte. Ako si poistiť notebook, smartfón či drahý fotoaparát na dovolenku ? Ak cestujete na pas , vyhotovte si pre prípad straty alebo odcudzenia aspoň jednu . Do Chorvátskej republiky môžu slovenskí občania cestovať s platným slovenským cestovným pasom , alebo občianskym preukazom na dobu .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky