piatok 14. júna 2019

Ako dlho trva poporodna depresia

Popôrodná depresia sa zvykne prejaviť niekoľko dní po pôrode a trvá približne dva týždne. Samozrejme u každej ženy je to . Dobrý deň, som po pôrode a nemám žiadne pozitívne pocity. Ahojte mamicky,zakladam novu temu a to poporodna depresia.


Ako dlho môže trvať popôrodná depresia ? Aj keď je popôrodná depresia pomerne rozšírená, lekári dodnes nepoznajú presný mechanizmus jej vzniku. U niektorých žien sa neprejaví . Máte krásne zdravé bábätko, no pocit nevýslovného šťastia vás akosi obišiel? Pojem popôrodné blues nie je neznámy u väčšiny čerstvých mám.


Veď si len predstavte tú hroznú vec, ako sa veľmi dlho tešíte na svoje bábätko. I keď tento stav trvá väčšinou len pár dní, je veľmi dôležité, aby v tom čase mala. Aké sú príznaky blížiacej sa zmeny vnímania okolitého sveta po narodení vášho dieťatka?


Ide o prechodnú náladovú labilitu, nervozitu či smútok, ktoré netrvajú dlho a sú. Je to príznak ochorenia, popôrodnej depresie či ešte závažnejšej laktačnej psychózy. Popôrodná psychóza najčastejšie vzniká prvých – hodín a trvá až . Termín „postpartálna ( popôrodná ) depresia “ sa vzťahuje na depresívne obdobia po narodení. Táto mierna depresia sa považuje za normálnu a trvá krátko. Každá matka popôrodnú depresiu prežíva ináč, ale väčšinou.


Predpôrodná a popôrodná depresia nie sú veci, za ktoré sa musíme. Presla som tym bez liecby,ale trvalo to dost dlho a musela som sa dost ovladat. V tomto prípade sa môže jednať o prvé príznaky rizika vzniku rozvoja tzv. Depresia môže mať rôznu intenzitu, viac podôb . Kým baby blues po pár dňoch väčšinou odznie, popôrodná depresia sa môže objaviť aj neskôr a vyžaduje odborné posúdenie. Hranica medzi popôrodným blues a popôrodnou depresiou je v tom, ak stav trvá viac ako dva týždne a vôbec sa nemení, už nejde len o blues.


Ako často sa popôrodná depresia vyskytuje? Liečba antidepresívami je dlhodobá, trvá minimálne rok. Väčšina sa z neho za pár dní dostane, iné sa . Liečba trvá obvykle 6-mesiacov, vysadzovanie liekov musí byť postupné.


Obdobie po pôrode je pre väčšinu žien emocionálne veľmi náročné. Tento stav je ovplyvnený mnohými faktormi, z ktorých za najvýznamnejšie . Chýba: trva Bol to vymodlený syn a ja som sa nedokázala naňho ani len. Svoje o tom vedia aj slávne matky ako Gwyneth Paltrow, . Dystýmia tento druh depresie trvá dlhšiu dobu (dva roky alebo dlhšie).


To, ako často sa vyskytujú príznaky, a ako dlho trvajú, sa líši u každého človeka. Antidepresíva sú lieky, ktorými sa liecia príznaky depresie. Postpartum depresia - ako dlho trvá , príčiny a symptómy, ako sa vyrovnať sami. Ako manifestuje popôrodná depresia.


U až žien však baby blues prerastá do popôrodnej depresie. Psychické problémy v šestonedelí boli dlho niečím, o čom sa mlčalo. Od baby blues sa však popôrodná depresia odlišuje tým, že žena má výrazný pocit, že nie je. Mate niekto osobnu skusenost s poporodnou depresiou ? Podelte sa o rady a skusenosti, ako co najlepsie zvladnut toto narocne obdobie v .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky