pondelok 29. januára 2018

Trimestre v tehotenstve

Trimestre v tehotenstve

Dĺžka tehotenstva sa počíta od prvého dňa poslednej menštruácie (skratka PM). U väčšiny žien je to totiž jediný spoľahlivý časový údaj. Ako prvý, tak i druhý a tretí trimester tehotenstva so sebou prináša niečo nové, nepoznané, ale zároveň aj veľmi dôležité. Ako prebieha tehotenstvo v druhom trimestri.


Aké ťažkosti môže žena zažívať a aké vyšetrenia musí podstúpiť. Poradíme vám ako sa vypočítava pôrod a čo si zbaliť do pôrodnice. Tretí trimester tehotenstva sa počíta od začiatku 28. Ten by mal nastať ideálne v 40.


Pre lepšiu orientáciu vám prinášame časovú os tehotenstva rozdelenú do troch trimestrov. Prehľadne ukazuje, čo vás v 1. Druhý trimester je vcelku príjemné obdobie tehotenstva. Aj riziko potratu je v druhom trimestri nižšie, ako v prvom trimestri. Prvý trimester je kľúčovým štádiom tehotenstva. Prezradíme vám, čo vás počas neho čaká a neminie, ako sa bude vyvíjať vaše bábätko, i čo sa . Každý trimester je v niečom iný, prináša svoje riziká, ale aj radosti.


Asi ste si všimli, že sme posledné týždne v blogovaní trochu poľavili, ale veríme, že nám to odpustíte. Tehotenstvo sa delí na tri odlišné obdobia – trimestre (obdobie mesiacov). Dnes si povieme o tom, ktoré pozície a jogové praktiky je bezpečnejšie počas tehotenstva vynechať, zameriame sa na jednotlivé trimestre a povieme si ako . Pripravte sa na prvý trimester ! Najdôležitejšie obdobie v tehotenstve.


Vaše telo prechádza veľkými zmenami, vaše bábätko prežíva búrlivý vývoj. Kyselina listová zohráva veľmi dôležitú úlohu na začiatku tehotenstva , vedela si však, že je veľmi. Najlepšie na tom však je, že prvý trimester máš už za sebou! Niektorí lekári lietanie v tomto štádiu tehotenstva zakazujú. Vtedy sa vyvíjajú vnútorné orgány . V prípadoch, keď žena počas tehotenstva pije alkohol pravidelne a vo.


Práve prvý trimester je najrizikovejším obdobím, keď sa vyvíjajú orgány . Základy vývoja všetkých orgánov sú ukončené. Placenta ako novo vytvorený. Odporúča sa preto používať napr. V prípade normálneho, nekomplikovaného tehotenstva za bezpečné obdobie pre.


Prvotne prichádza pacientka do gynekologickej ambulancie k . Lietanie počas tehotenstva. Pre niektoré budúce mamičky je lietanie súčasťou ich práce. Pre iné je to najkomfortnejší spôsob ako sa . Pre nastávajúce mamičky a ich potomka je dôležitý každý krok už počas tehotenstva. Lososové nigiri, bohužiaľ, patrí medzi nevhodné potraviny v tehotenstve. Základné vyšetrenia v tehotenskej poradni prehľadne po trimestroch.


V doslovnom preklade z latinčiny slovo trimester znamená tri mesiace - ak by sme sa držali lunárnych mesiacov, potom by prvý trimester trval do konca 12.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky