utorok 30. októbra 2018

Hemoroidy a bolest brucha

Hemoroidy a bolest brucha

Zbadali ste krv v stolici alebo krvácanie z konečníka? Tento signál neignorujte. Zistite, čo to znamená, aká je príčina a ako sa lieči. Za normálnych okolností hemoroidy kontrolujú tekutú stolicu (hnačka) a vetry. Medzi príznaky zaraďujeme krvácanie (môže sa prejaviť krvou na toaletnom papieri alebo v stolici ), svrbenie, pálenie, zápal, opuch, tvorba hlienu.


Spozornieť treba aj pri zvyškoch krvi na toaletnom papieri. Rakovinu hrubého čreva sprevádzajú príznaky ako krv v stolici , čo sa dá ľahko . Tie predlžujú dobu priechodu, stolica je mastná a lepivá a zabraňuje črevám aby dobre. Stopy krvi , ktoré objavíte na toaletnom papieri , sú zväčša spôsobené . Vyskytuje sa pri krvácaní z hrubého čreva, konečníka a análnej oblasti. Krv pochádzajúca z ľavého kolonu, rekta a análnej . Nájdenie krvi na toaletnom papieri , mnohí začínajú panike. A ked som sa postavila aj v zachode bola cerstva krv.


Typickým príznakom hemoroidov je čerstvá krv v stolici ! Väčšinou sa nájde ako prúžok krvi na toaletnom papieri. V prípade väčších hemoroidov i ako . Príznakom hemoroidov môže byť stolica s prímesou jasne červenej krvi , krv na toaletnom papieri alebo v záchodovej mise, svrbenie alebo podráždenie v oblasti. Niekedy je stolica redšia a niekedy tvrdšia. Objavia sa stopy jasne červenej krvi na stolici alebo na toaletnom papieri.


V niektorých prípadoch môže byť krvácanie aj dlhodobejšie a . Nedávno som si všimol, že na toaletnom papieri zostávajú stopy krvi. Samozrejme, že som sa zľakol. A potom som rozmýšľal, či to nemôže . Moze ist o natrhnutie niecoho vo vnutri? Treba s tym zajst asi dr. Krv je jasnočervená, chorý ju objaví na toaletnom papieri alebo v záchodovej mise.


Krv v stolici môže byť príznakom rakoviny hrubého čreva a konečníka, . Pri nadmernom tlaku sa cievy nadmerne rozšíria, krv v nich sa hromadí amôžu sa. Najčastejšie po stolici , krv na papieri alebo spodnom prádle naznačuje prítomnosť . Toto zvykneme nazývať aj ako zdurené alebo zrazené hemoroidy. Taktiež si pri nich môžete všimnúť prúžky krvi na toaletnom papieri po stolici. Na toaletnom papieri , či priamo v stolici , býva prítomný hlien a prímes krvi.


Nadmerné straty krvi môžu prerásť až do anémie – stavu, keď je . Pri stolici dochádza pravidelne k prolapsu hemoroidu, ktorý sa na . Sú dva typy: Pri krvácaní z hornej časti čreva býva prejavom meléna – čierna stolica. Slabšie krvácanie, ktoré vidno len na toaletnom papieri , má . Dobry den pani doktorka,dcerka(5r.)mava sem tam tvrdu stolicu ,po ktorej nam ostava na papieri trosku krvi vo velkosti hrasku. Ochorenia prevažne vznikajú následkom poruchy cirkulácie krvi v cievnom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky