pondelok 20. mája 2019

Hlien z konečníku

Zvýšené množstvo hlienu v stolici môže byť spôsobené rakovinou hrubého čreva či konečníka. Občasný hlien v stolici, ktorý je spôsobený nadmernou . Rakovina konečníka je odlišná od rakoviny hrubého čreva, s ktorou si túto chorobu ľudia. K ďalším príznakom patrí hlien z konečníka vo forme akéhosi želé. Rakovina hrubého čreva a konečníka : Pozrite sa, kým spláchnete!


Aj keď rakovina hrubého čreva a konečníka najčastejšie postihuje ľudí po 50-ke, čoraz častejšie napáda aj mladších. Niekedy mám pocit ísť na veľkú a vylúčim iba hlien. Ked vylučim iba hlien bez stolice mám taký divný pocit pri konečníku. V čreve je fantastický hlien , ktorý sa neustále obnovuje.


Výskyt nádoru hrubého čreva a konečníka má v ostatných rokoch stúpajúci trend. Otázka: Dobrý deň, otec mal na hrubom streve pri konečníku nezhubný nádor, 9x 4cm, ktorý mu. V stolici mám občas krv, alebo po vrchu stolice krvavý hlien. Zhubné nádory hrubého čreva a konečníka (kolorektálny karcinóm) zaznamenali v posledných rokoch prudký vzostup najmä u. Po stolici si musím umyť konečník ,za 1-hod. Hlien sa z zvacsej casti nachadzal vo vnutri stolice.


V suvislosti s vyskytom krvi pretrvava svrbenie v konecniku. Posledne tyzdne vsak tieto hlieny vychadzaju z konecnika aj bez stolice,iba . Určité množstvo hlienovitých látok sa v čreve tvorí aj za bežných okolností. Mnoho ochorení konečníka môže byť dlho bez bolestivého syndrómu.


Hlien vytvára povlak na tvrdej stolici a uľahčuje vyprázdňovanie. Najčastejšie je postihnutý konečník a ľavostranná časť hrubého čreva,. Ojedinele môže dôjsť k ich vystúpeniu z konečníka , pokiaľ sú veľké.


Prejavujú sa krvácaním jasnočervenej farby a tvorbou hlienu , bolestivosť sa prejavuje až v . Hlien upcháva malé vývody dýchacích ciest, kde sa zachytávajú a množia baktérie. Pri akomkoľvek krvácaní z konečníka či análneho otvoru, by ste mali navštíviť. Na toaletnom papieri, či priamo v stolici, býva prítomný hlien a . Nie sú bolestivé, ale pri zápale krvácajú a vytvárajú hlien. Vnútorné hemoroidy sa vyskytujú v konečníku , sú menej závažné, pretože majú.


V tejto fáze hemoroidov môžeme tiež vidieť hlien na toaletnom papieri alebo v. Biely hlien na hnedej stolici môže byť znakom Crohnovej choroby. Môže to byť trhlina v konečníku alebo niečo vážnejšie ako hemoroidy, . Zápal sliznice konečníka (proktitída) je ochorenie, ktoré sa môže objaviť ako. Ak sa zápal obmedzuje len na konečník (proctitis), stolica môže byť tuhšia, ale aj. Ak sú veľké, môžu vystúpiť von z konečníku. V liečbe je dôležitá starostlivosť o stolicu.


Zasahuje vždy konečník a rôzne rozsiahly úsek hrubého čreva. Stolica môže obsahovať i hlien alebo krv. Opakujúca sa hnačka sa . Hlien obaľuje stolicu počas defekácie, vďaka čomu dochádza k jej. Pacienti pozorujú tvorbu hlienov v konečníku , trvale zašpinenú spodnú bielizeň. Toto je spôsobené dráždením prolabovanej sliznice.


Hemoroidy sú nadmerne rozšírené krvné cievy sliznice konečníka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky