štvrtok 25. júna 2015

Aloe stromovitá

Aloe stromovitá

Lze ji pěstovat jako přenosnou rostlinu, v létě na zahradě, na zimu v bytě, zimní zahradě. Jedna z nejstarších léčivek používaná původně v Africe a Indii, ale dnes se pro své hojivé účinky pěstuje v . Výtažky se užívají k hojení ran a popálenin, . U nás se pěstuje především kvůli svým léčivým účinkům. Tvoří dužnaté zelené až šedozelené. Nejznámější pro užívání vnitřně i pro vnější použití.


Nejodolnější aloe pro pěstování v . Také aloe sokoterská se vyskytuje jako okrasná . Tento pin objevil(a) Marsi. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Dužnaté listy aloe jsou plné hojivého gelu, který můžete využít nejen na popáleniny a drobná poranění.


Správnému bylinkáři by tento starý léčivý zázrak neměl chybět. Ve starověku se používala k balzamování. Popis: Sukulentní léčivá pokojová rostlina, . Pro okrasu se pěstuje A. Aloe pravá Aloë vera L. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste. Na rozdiel od aloe vera sú . Patří do čeledi Liliaceae. Ve světě je dnes známých 4druhů.


Listy tohoto druhu se používají v . Stromovitá aloe může mít až metry, listy nebývají tolik plné . Gel z aloe je oblíbený pro své hojivé účinky na kůži. Přípustné jsou i křížencis dalšími druhy aloe jako např. Aloë Perryi BAKER, aloe Perryova, Aloë arborescens L. This Pin was discovered by Alžbeta Kopperová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Z více jak čtyř set známých druhů aloe se jich většina pěstuje jen na okrasu. Příjemné posezení na terase či u grilu často ruší nepříjemné bzučení a následné hmyzí útoky. Vlahý večer tak končí rozpálenou svědící kůží a zuřivostí.


Gel získáme podélným rozříznutím listu nebo jeho . Zadarmo pre komerčné využitie. Robiť, čo chcete (CC0). Tapety na stenu - PxHere. Jen osobní převzetí v Praze. Přízemní růžice listů nově objevené aloe rostou hustě nahloučené,.


Rostlin rodu aloe existuje větší množství. Asphodelaceae – asfodelovité, ( Aloaceae(( – aloeovité) Angl. V létě můžete umístit aloe i na zahradu.


Ideální je aloe stromovitá , která dorůstá až metry do výšky. I u ní platí dodržení omezeného zalévání a .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky