piatok 25. marca 2016

Senná nádcha

Senná nádcha

Senná nádcha je ľudovým označením alergickej reakcie, alergickej nádchy. Názov „ senná nádcha “ vznikol tak, že niektorí ľudia boli na poli pri práci so senom . Kýchanie, vodnatá nádcha, upchaný nos, svrbenie a slzenie očí. Príznaky ako pri chrípke alebo prechladnutí. Alebo je to senná nádcha ?

Senná nádcha

Môžeme vás postihnúť aj na prelome leta a jesene. Voľnopredajné lieky na sennú nádchu. Odborne sa nazýva polinóza. S prebúdzajúcou sa prírodou prichádza aj nešťastné obdobie pre alergikov - sezóna sennej nádchy. Prečítajte si, ako sa s ním popasovať.


Popri predpísanej liečbe možno zmierniť prejavy alergickej nádchy aj dodržiavaním. Desať tipov na zmiernenie prejavov sennej nádchy.

Senná nádcha

Stále sa Vám zdá, že dlhotrvajúca nádcha je len banálne ochorenie? Vedeli by ste s takýmto upchatým nosom spať? Viete, že rozdiel v kvalite . Najznámejšia a najrozšírenejšia forma alergie: senná nádcha , alebo inak peľová alergia, pollinóza, alergická rinitída.


Peľová alergia - príznaky. Táto sezóna je pre alergikov zatiaľ priaznivá. Vďaka tomu, že často prší, sa alergén spláchol. Ako keď umývate riad a spláchnete špinu do . Zistite, aké sú jej príčinná, príznaky a ako sa jej brániť.


Jedná sa o ochorenie, ktoré sa dotýka osôb všetkých vekových kategórií, deti a . Od bežnej nádchy sa svojimi symptómami, liečbou a závažnosťou odlišuje senná nádcha. Ide o označenie pre peľovú alergiu (tzv. polinózu). Sezónna alergická nádcha (peľová nádcha, senná nádcha , pollinoza). Uzdravení z senná nádcha (Pollinose). KORZÁR, rubrika Zdravie.


Blíži sa obdobie sennej nádchy.

V jarnom období sa najčastejšie stretávame s dvoma typmi alergií . Spektrum prejavov alergických reakcií je veľmi široké, od banálnej nádchy až po. Takzvaná senná nádcha je jedným z príkladov veľmi bežnej slabej alergie . Najrozšírenejšia je sezónna peľová alergia tzv. Prejaviť sa môže hocikedy v priebehu života. Sennú nádchu by ste rozhodne nemali podceňovať.


Ak je spôsobená peľmi, označuje sa niekedy nesprávne ako „ senná nádcha “ a objavuje sa predovšetkým vo vegetačnom období daných rastlín, v takzvanej . Nie každý môže mať potešenie z kvitnúcich kvetov, zelených stromov a šťavnatých lúk. Alergie nám strpčujú život. Každý šiesty trpí sennou nádchou. A stále viac alergikov .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky