piatok 11. marca 2016

Tenke crevo

Dĺžka čreva človeka je asi m, z toho asi metrov pripadá na tenké črevo. Vyznačuje sa intenzívnym vlastným metabolizmom, podieľa na optimálnej reaktivite . Tenké črevo zaraďujeme medzi vitálne dôležité orgány ľudského organizmu. Pri zápale tenkého čreva môže byť hlavným príznakom únava, chudnutie, teploty. Pokiaľ sa tenké črevo zúži pridružujú sa bolesti, najmä po . Začíname mesiacom jún, ktorý je spojený s tenkým črevom, pretože práve počas tohto mesiaca je tenké črevo najcitlivejším orgánom nášho . Primárnou úlohou tenkého čreva je trávenie a vstrebávanie zložiek potravy . Hoci sa ňom veľa nediskutuje, v tráviacom systéme má tenké črevo pravdepodobne najdôležitejšiu funkciu. Prostredníctvom neho totiž naše . V dvanástniku potravu ďalej rozkladajú tráviace šťavy zo žlčníka a podžalúdkovej žľazy.


Trávenina následne prechádza do ďalších častí . Má tri úseky: dvanástnik (duodénum), lačník (jejúnum) a bedrovník . Tenké a hrubé črevo tvoria poslednú a najdlhšiu časť tráviaceho systému. V nich sa strebáva čo najviac cenných látok z jedla, ktoré sme zjedli. Má veľmi veľký význam, pretože je prispôsobené na trávenie prijatej potravy a vstrebávanie jej základných . Trubicové ústroje v brušnej dutine, súčasť tráviacej sústavy. Rozlišujeme: tenké črevo – prebieha v ňom trávenie a vstrebávanie živín (cukrov, bielkovín a tukov) . KOŠICE - Košickí neonatológovia sa starajú o dieťa, ktoré sa narodilo bez tenkého čreva.


Dieťa na infúziách môže žiť aj celé mesiace. Nejde však o schopnosť lepiť naše črevá ale o schopnosť dávať cestu. Hrubé črevo je súčasťou tráviaceho systému. Zo žalúdka sa potom presúva do tenkého čreva, kde tráviaci proces.


Vstrebávajú sa tu živiny z natrávenej stravy do krvi. Peroperačne zistená nekróza časti čreva inkarcerovaného vo vaku hernie si vynútila resekčný výkon. Stomik je zdravotne ťažko postihnutý občan, ktorý má dočasne alebo trvale vyvedený dutý orgán navonok, najčastejšie hrubé črevo (kolostómia), tenké črevo. Nadväzuje na tenké črevo a končí konečníkom. Malrotácia čreva je veľmi zriedkavá, väčšinou asymptomatická, a preto sa diagnostikuje incidentálne u. Máte tráviace problémy?


Poradíme vám, aby tráviace problémy ustúpili. Pozostáva zo slepého čreva (ktoré nadväzuje na tenké črevo ), vzostupnej časti . Väčšina vstrebávania živín a vody sa stane v črevách. Zatiaľ čo sa cez tenké črevo do tela vstrebáva všetko, čo vypijeme a zjeme, hrubé črevo vytvára útulné prostredie na ich fungovanie. Najčastejšie ide o hrubé črevo, ktoré môže byť podráždené z mnohých príčin a. Výskyt nádoru hrubého čreva a konečníka má v ostatných rokoch stúpajúci. Keď vás väznia vlastné črevá , neodkladajte návštevu odborníka.


Chronické zápalové ochorenie, akým je Crohnova choroba, môže postihnúť akúkoľvek časť. Označuje sa aj ako črevná horúčka, pretože postihuje tenké črevo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky