piatok 9. septembra 2016

Medosan kurkuma gél

Při pokojové teplotě se kurkumě daří po celý rok. Hnojit během vegetace každý týden hnojivem na plod a květ. Rostlina se na podzim zatahuje do hlízy (koření kurkuma).


Jako řezaná květina bývá kurkuma využívána do svatebních kytic nebo do . Ak teplota klesne pod °C, môže tento teplomilný kvet trpieť. Ak nemáte dostatočne vlhké prostredie alebo skleník, je potrebné rastlinu . Niekedy sa pestuje na rezanie kvetov , ktoré môžu stáť vo váze dva alebo tri týždne. V Indii je bežnou súčasťou ajurvédskej medicíny. V byte pestovaná kurkuma je krajšia ako orchidea. Curcuma kliknite na obrázok pre zväčšenie.


Pestovať sa môže z koreňov, ktoré si kúpite v rôznych nákupných centrách. Vcera som bola v kauflande a mali tam curcumu bielu za jedno euro. Uz davno som ju chcela tak som sa potesila,ale nemam o nej . Mezi nimi vyrůstá klas světle žlutých květů. Plodem je mnohosemenná tobolka.


Jde o velice zajímavou, exotickou rostlinu, která pochází z Jihovýchodní Asie. Možná jí znáte jako exotickou bylinku. Její kořen patří mezi úžasné . Kvet kurkumy je veľmi dekoratívny, avšak pri pestovaní v nádobe vykvitne skôr zriedkavo.


Plodom sú mnohosemenné tobolky, ktoré sa v zrelosti samé roztvárajú . V době růstu a květu vyžaduje kurkuma vydatné zavlažování a jednou za dva týdny přihnojení tekutým hnojivem. Vzdušnou vlhkost můžeme . Keď rastlina dozrieva, na každej stonke vyrastajú zelenobiele (alebo rožovkasté) kvety. Tak ako zázvor, kurkuma je tropická rastlina a darí sa . Kvitnú v zimnom období, ich kvety sú prevažne okrúhle, plné alebo jednoduché, najčastejšie biele, . Domovinou kurkumy je Ázia a ide o . Existuje i více druhů, ty ale použijte spíše na okrasu – produkují krásné květy. Ak chcete mať vlastnú čerstvú kurkumu, nie je príliš ťažké vypestovať si vlastný kurkumovník aj doma. Povieme vám, ako na to.


Kurkuma má výrazné spiace obdobie, počas ktorého všetky nadzemné časti . Alismatifolia kurkumy je také známé jako Siam Tulipán nebo letní . Tato až metr vysoká rostlina s oválnými listy a světle fialovými květy se řadí do čeledi zázvorovitých. Stiahnite si zdarma túto fotografiu o Kurkuma Fialová Kvet z Pixabay knižnice public domain obrázkov a videí. Kurkuma kvety zdobia jeho stonku na niekoľko týždňov a dokonca aj mesiace.


Ale pokud se chcete dočkat krásných velkých květů , je třeba určitá pravidla pěstování dodržet. Muškátový oříšek i květ : ve větších dávkách je mírně jedovatý. V prvé řadě ji lze doporučit všem . Aktívna látka v kurkume sa nazýva kurkumín.


Obsahuje významnú látku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky