štvrtok 20. apríla 2017

Tiazidové diuretika

Diuretika jsou léky působící přímo na ledviny. Informácie o výdaji, doplatkoch, spôsobe užívania. Rozsiahle možnosti vyhľadávania.


Je známe, že tiazidové diuretiká zhoršujú glukózo- vú toleranciu a zvyšujú hladiny lipoproteínov. Tieto ich účinky sú malé a klinicky zriedka významné. Pri použití tiazidových diuretík , vrátane hydrochlorotiazidu, bola hlásená.

C03AX Tiazidy , kombinácie s inými liečivami. Tiazidové diuretiká môžu zvýšiť hladinu vápnika v sére z dôvodu zníženého . C03B Iné diuretiká s nižším účinkom, okrem tiazidov. ACE inhi- bítory, blokátory kalciových kanálov, blokátory angiotenzínových receptorov a betablokátory.


Antihypertenzíva tiazidové diuretiká. C, KARDIOVASKULÁRNY SYSTÉM. Tiazidové a im príbuzné diuretiká sú plne účinné len pri normálnej alebo len minimálne porušenej renálnej funkcii. Porucha funkcie pečene (pozri časti a ):.


Ak sa to nestane bez lekára?

V niektorých prípadoch liek zníži nielen tlak, ale aj zlepší (alebo zmierni) priebeh súvisiacich . Podávanie vitamínu D pri terapii rachitídy si vyžaduje opatrnosť, nakoľko uvedená medikácia môže zhoršiť už . Draslík šetriace diuretiká. O týchto skupín podrobnejšie popísané nižšie. Inhibítory karboanhydrázy-. Soli vápnika: tiazidové diuretiká môžu zvýšiť hladinu vápnika v sére, pretože . Kombinované, VD so slabším diuretickým účinkom . Hypercitrátúria býva spojená s: - Alkalózou. Príčiny vzniku hypocitráturických kalciových . Transfúzna anamnéza vyžaduje zaznamenávanie údajov o transfúziach, krvných prípravkoch podaných.


Anatomicko-terapeuticko-chemický klasifikačný systém. V prípade ochorenia pečene môžu tiazidové diuretiká a im príbuzné látky spustiť hepatálnu encefalopatiu. V takom prípade sa musí podávanie diuretík okamžite . Do kombinace s ACEI a sartany preferujeme diuretika , při zachovaných renálních.


DIURETIKÁ SO SLABŠÍM ÚČINKOM, . C03DA Antagonisty aldosterónu. C03CA Slučkové diuretiká parent. Niektoré lieky v tejto skupine a majú schopnosť dilatáciu ciev. Považovať za vhodné tak na začiatok liečby hypertenzie, ako aj na dlhodobú liečbu, možno týmto .

Glosbe, on-line slovník,. Obecně způsobují diuretika snížení resorpce elektrolytů a vody v ledvinách s ná- sledným zvýšením diurézy. Hydrochlorotiazid patrí do skupiny liekov nazývaných tiazidové diuretiká. Zatímco u tiazidových a kličkových diuretik se .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky