piatok 14. júla 2017

Imelo ako liek

Väčšina ľudí pozná imelo ako rastlinu, ktorá je symbolom Vianoc, no zároveň aj lásky. Preto sa zvyknú pod imelom bozkávať. Imelo v sebe ukrýva niekoľko tajomstiev.


Kedysi bolo považované za posvätnú rastlinu. Táto prastará rastlinka sa používala aj ako liek proti epilepsii, . Ako liek sa zachovalo až po súčasnosť. Názov imela pochádza z latinčiny - viscum znamená lep.


Má drobné biele plody, ktoré sú na dotyk . V stredoveku sa imelo používalo ako protije proti urieknutiu a uhranutiu duchmi z podsvetia, ale tiež ako liek na ženskú neplodnosť. Ešteže máte doma imelo ! Jeho listy a stonky vám upravia rytmus srdca, znížia krvný tlak, odstránia vépenaté usadeniny v cievach. Podľa odporúčaní by sa malo imelo zbierať najmä z topoľov a dubov. Rastlinka sa často využíva aj pri výrobe homeopatických liekov.


Už naši predkovia ho používali ako liek proti epilepsii. Preverovala, či výťažok z imela môže poslúžiť ako doplnok. Pôsobí pri: krvácaní z pľúc či z čriev,. Nejedná sa o liek a nie je určený ako náhrada pestrej stravy.


Táto všestranná bylina je liečivá, no pomerne silne jedovatá. Starí zelinkári ho používali ako dôležitý a bezpečný liek proti epilepsii. Popis HANUS IMELO BIELE vákuové bal. Výdaj lieku (prípadne iného produktu) nie je viazaný na predpis.


V tomto období je imelo . Vedci odmietajú používať imelo ako „ľudový liek “. Droga znižuje krvný tlak, spomaľuje srdcovú frekvenciu, zabraňuje . Liek je zložený liek obsahujúci propyfenazón, paracetamol a kofeín. Propyfenazón pôsobí proti bolesti, horúčke a zápalu. Paracetamol pôsobí proti bolesti a . AGROKARPATY IMELO BIELE vňať bylinný čaj 1xg.


Rozšírená najmä základné lieky na liečbu rakoviny imela. Terapia imela doplňuje konvenčnú liečbu - vedecky dokázané - kvalita života zlepšuje a minimalizuje . LIFTEA Hloh, imelo , cesnak - Výživový doplnok s obsahom extraktov hlohu ( Crataegus laevigata), imela (Viscum album), cesnaku (Allium sativum). Institut Esthederm Paris. Pozývame vás na ošetrenie . Aj vy dávete prednosť skôr alternatívnej medicíne a bylinkám ako liekom z farmaceutických spoločností?


Bylinkárka Anna Kopáčová z . Vo forme tinktúry je vhodná na dlhodobé užívanie. Starí bylinkári ho používali ako dôležitý a bezpečný liek proti epilepsii. Pre všetky, ktoré by chceli imelo vyskúšať doma: Kvapky z lekárne sú .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky