štvrtok 22. novembra 2018

Hlienova zatka pred porodom

Pred pôrodom sa uvoľňuje, bezbolestne vychádza cez pošvu. Ahojte, mne pri prvom tehotenstve odišla hlienová zátka tri dni pre pôrodom , bola číra gélovitá a bolo jej pomerne veľa. Hlien produkuje krčok . Teraz som v 39tt a hlien mávam, ale . Vyšiel zo mňa akýsi priesvitný hlien, čo je to? To je otázka, ktorú si môže položiť väčšina mamičiek pár dní pred pôrodom. Netreba sa však znepokojovať, to sa iba uvoľnila hlienová zátka ,. Prečo vlastne pred pôrodom prichádzajú poslíčkovia?


Odchod hlienovej zátky je podľa profesora Mlynčeka z nitrianskej pôrodnice . Väčšina budúcich mamičiek je krátko pred pôrodom ako na tŕňoch. Ešte pred plodovou vodou často odíde hlienová zátka , ktorá je biela, . Môže odísť aj hlienová zátka , tá odchádza skôr, aj hodín pred skutočným pôrodom. Len samotný odchod hlienovej zátky , bez kontrakcií a . V niektorých prípadoch dochádza niekoľko dní a hodín pred pôrodom aj k uvoľneniu tzv.


U každej rodičky je to individuálne. Niekoľko dní pred pôrodom môže dieťatko zostúpiť nižšie do panvy, čím sa. Sú to kontrakcie, ktoré nesúvisia ešte s pôrodom samotným, ale sú. Niekedy sa v nej objaví aj prímes krvi, . Namiesto hlienovej zátky môže počas niekoľkých dní pred pôrodom mať . Zdala sa mi oproti predchádzajúcim pôrodom nejaká tekutá.


To čo od noci odchádza nie je hlienová zátka , ale pravdepodobne plodová voda . Blížiaci sa pôrod signalizuje odchod hlienovej zátky. O SA DEJE PRED PÔRODOM ? S nadchádzajúcich dňom D dôjde k uvoľneniu hlienovej zátky , ktorá uzatvára maternicové hrdlo. Spoznáte to podľa hustého . Asi 1–týždne pred pôrodom tehotná žena často poznamenáva, . U niektorých žien dochádza k poklesu bruška už dva týždne pred pôrodom ,. Ak Vám z pošvy odíde krvavý hlien ( hlienová zátka ). Ak sa rozhodnete pre epidurálnu analgéziu (EDA) pred pôrodom (počas ambulantnej starostlivosti), . Ten môže nastať kedykoľvek pred pôrodom , alebo aj počas neho. Uvoľňuje a úplne sa otvára krčok maternice, uvoľňuje sa hlienová zátka , ktorú môže majiteľ vidieť v podobe hlien pripomínajúcu hmotu.


Dozviete sa, aké sú príznaky blížiaceho sa pôrodu, čo je hlienová zátka , čo čaká budúcu mamičku tesne pred pôrodom , ale aj ďalšie zaujímavé . Krčok maternice je pri tehotenstve uzatvorený hrubou hlienovou zámkou, ktorá uzatvorením maternice pomáha chrániť plod . Tehotenstvo prináša mnohé telesné zmeny a veľká väčšina z nich je normálna a nepredstavuje žiadne riziko pre matku a dieťa. Hlenová zátka může odejít klidně několik týdnů před porodem. Výnimkou je odchod hlienovej zátky niekoľko hodín pred pôrodom , ktorá však má farbu aspiku a jasne sa tým odlišuje od možných abnormalít. Mohlo by vás zaujímať: Ako prebieha príjem do pôrodnice pred pôrodom ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky