štvrtok 26. januára 2017

Ako zistim ci je to zlato

Ako zistim ci je to zlato

Zlaté šperky sú dnes slušnou investíciou a dajú sa kúpiť už nie iba v zlatníctve, ale aj v bazaroch či cez internet. Pokiaľ nakupujete cez . Puncové značky pre zlato , striebro a platinu, zdroj: puncovyurad. Nie je všetko zlato , čo sa blyští! Ak ste niekedy mali bižutériu, určite ste bojovali zo zelenými či čiernymi odtlačkami. Zlato není magnetický kov, takže když se začne odtahovat od magnetu nebo naopak k magnetu přitahovat, jedná se o falešné zlato.


Mějte však na paměti, . Razítko by mělo obsahovat počet karátů, jinak také označované jako čistota zlata (např.: 14K nebo 24K). V blízkosti tohoto razidla se nachází . Sigma Metalytics Original PMV a PMV PRO umožňujú rýchle, jednoduché, cenovo dostupné a nedeštruktívne overovanie pravosti zlata , striebra, platiny a . Ako zistiť , či je zlato pravé. Podľa amerických štandardov je akékoľvek zlato s menej ako karátmi falošným zlatom. Ak chcete s úplnou istotou vedieť, či je . Na tento test stačí zlatú mincu či odliatok položiť k podložke v uhle 45° a nechať . Existuje predpokla že zlatá tehlička je naozaj zlatá ? Základ tvorí nejaký iný kov, ktorý je pôsobením vysokého tlaku obalený jedným, či viacerými plátmi zlata (obyčajne 12K, 14K alebo 18K).


Skúsme sa zoznámiť s tými najbežnejšími spôsobmi, ako zistiť pravosť zlata a jeho rýdzosť. Kyselina Či je šperk naozaj zo zlata vám napovie aj test s kyselinou. Informuje vás o rýdzosti a pôvode použitého kovu, o tom, či bol šperk skontrolovaný. Z toho vyplýva, že pomer zlata v zliatine je 3 a zvyšok tvoria prímesi. Ak vás niekto oslovil s ponukou dobrej kúpy, tu je pár rá ako zistiť , či sú hodinky pravé.


Preto by ste určite mali vedieť, ako vyzerá pravé zlato. Upozorňujem, že punc nie je rýdzostné číslo 58 7a ani 14k či 18k (u zlata ). Punc je obrázok, ktorý je vtlačený do kovu. Zistiť prítomnosť nežiaducich prvkov . Naše šperky neobsahujú nikel a sú kontrolované v súlade so slovenskými zákonmi o obchodovaní so vzácnymi kovmi.


Farba ružového zlata pochádza z primiešania medi do čistého zlata. Zlato je však vzácnou komoditou na trhu a jeho cena a vzácnosť stúpa. Pohyby na burze, svetová finančná recesia, vojny či nepokoje vo svete sú . Boli to amatérske napodobneniny pravej puncovej značky karátového zlata.


Ak aj voľne predáva tovar, tak by som si ho pozrela, či tam tie punce má. Geológ vo výslužbe Vladimír Mikláš ukazuje, ako sa dá s buližníkom zistiť , či ide o pravé zlato. Buližník je skúšobný kameň na testovanie . Karát je jednotkou rýdzosti používanou pre zlato a drahé kovy. Ide o bezrozmernú jednotku s označením „kt“, resp. Rýdzosť čistého zlata je definovaná ako . Poradíme Vám pár triků a tipů jak poznat pravé zlato a nenechat se při jeho prodeji nebo nákupu ošálit.


Můžete nás také navštívit osobně v Praze. V článku sa taktiež dozviete pre mnohých prekvapujúce skutočnosti o materiáloch, ktoré sú mnohonásobne kvalitnejšie, ako zlato či striebro. Karát (kt alebo ct) je staršie označenie miery rýdzosti zlata a platinových zliatin.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky