piatok 20. januára 2017

Hloh jednosemenný

Hloh jednosemenný

Puríny regulujú krvný obeh. Hlohy jsou rozkladité keře nebo stromky dorůstající v přírodním prostředí až m výšky, výrazně trnité, jejichž borka je . Rastie pomaly a preto tvorí tvrdé drevo používané na výrobu násad nástrojov. Hloh obecný a hloh jednosemenný.


Má rád slunné stanoviště a lehkou půdu.

Hloh jednosemenný

Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 1Kč s rychlým . Prešiel slávou, upadol do zabudnutia, ale našťastie sa vrátil do povedomia a jeho liečivý účinok je . Crataegus monogyna, vel. Je to velmi hustý až nepropustný nižší keř či strom, a proto je vhodný především jako živý keř a to i místo plotu.


Strom alebo ker, ktorého konáre sú pri mladej rastline plstnaté, neskôr holé a ne . Hovorí sa o ňom že je liekom na srdce.

Na jaře bývá obsypán záplavou bílých květů, vynikne i jako solitéra, často vytváří vodorovné výhony. Má leskle tmavozelené, vejčité listy, . Věděli jste ale také, že je léčivý? Hlavně pro činnost srdce a oběhové ústrojí. Užívejte samozřejmě jen . Je velmi hustý, tmavé větve má porostlé ostrými trny, . Středně vysoký strom s členitými lístky.


Květy jsou často velmi variabilní. Existují bílo i červenokvěté odrůdy, plnokvěté. Původ a rozšíření: Evropa, Malá Asie, Severní Amerika. Popis: Keř nebo menší strom, výška 8–m, koruna široce . Má charakter malého stromku dosahující výšky . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Už několikrát byly prokázány léčivé účinky hlohu jednosemenného a jeho květy jsou. Dalším u nás poměrně známým druhem je hloh jednosemenný.

Hloh jednosemenný

Ministerstva životního prostředí. U nás rostoucí velmi hojně divoce. Znaky: Rozkladitý keř nebo stromek dorůstající výšky až metrů. Preložiť slovo „ hloh jednosemenný “ zo slovenčiny do angličtiny.


Drevina s tŕnitými konármi so striedavými stopkatými lesklými listami, ktoré sú 5- až 7-laločné. Listy majú v pazuchách žilnatiny zväzočky. Kvety sú biele, menšie,.


UV Virtuálna galéria ľudovej umeleckej výroby. Ikonografia - databáza obrázkov ľudových umeleckých výrobkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky