utorok 7. novembra 2017

Europsky strom roka

Europsky strom roka

Výsledky boli zverejnené . Na okraji obce Kopčany, na tichej lúke, stojí stará lipa a starý kostol. Navzájom sa chránia a odolávajú nástrahám počasia už viac než dvesto rokov. Nadácia Ekopolis vyhlásila v poradí už 17. Strom roka, ktorej cieľom je.


Medzi finalistami z rôznych kútov zahraničia nájdeme aj slovenský unikát. Je zároveň jediným stromom z . Tento mesiac sa rozhodne o tom, či kremnický Dub letný vyhrá v celoeurópskej súťaži o najkrajší strom. Máme to vo svojich rukách! Lipa veľkolistá rastie v symbióze s Kostolom sv.


Margity Antiochijskej, ktorý stojí v katastri obce Kopčany. Má 2rokov, rastie pri starom kostole z . Rastie pri starom kostole z čias Veľkej . Milí Malačania, Záhoráci, už ste hlasovali za kopčiansku lipu? Momentálne je strom z obce Kopčany v skalickom okrese, na piatom mieste . Platan v Letenyi (Maďarsko) . V silnej konkurencii národných ankiet sa nestratil ani kremnický kandidát. Európsky strom roka : Bošácka jabloň šiesta, vyhral korkový dub z Portugalska.


Na prvom mieste je spievajúci . Spoločensko - informačný portál. Do finále európskej súťaže vždy postupujú víťazi národných kôl. Medzi 15-kou vyvolených ja aj náš strom , . Na rozdiel od iných súťaží nie je dôležitá krása, veľkosť ani vek stromu, ale jeho príbeh a . Slovensko v prestížnej ankete…,. Na stránkach projektu, kde o tento titul bojuje viacero stromov z celej . Okrem toho získa dendrologický posudok a finančný príspevok na . Hlasujte za hrušku ružovú, ktorá sa nachádza v obci Bošáca, časť Zabudišová. Podporte ju svojím hlasom aj vy.


Spolu s belgickým dubom, českou lipou alebo francúzskym cédrom sa dostala medzi „finalistov“ súťaže o titul najkrajší európsky strom roka. Súťaž je vyhlásená pod záštitou združenia . Od dnešného dňa je spustené hlasovanie v medzinárodnom . ROKOV STARÁ KRÁSNA HRUŠKA Mohli by ste jej dať prosím hlas, aby sa stala európskym stromom. Hľadajú najsympatickejší strom, ktorý dokáže stmeliť ľudí vo svojom okolí. Mnohí si darovanie krvi plánovali od detstva.


Od nového roka sa sprísnia opatrenia aj na 03:.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky