piatok 10. novembra 2017

Zoznam kategorizovaných liekov

Zoznam kategorizovaných liekov

Zoznam kategorizovaných liekov 1. Dátum aktualizácie: 25. Kategorizácia pre oblasť liečiv a liekov plne uhrádzaných alebo čiastočne. Ministerstvo uvedie v zozname kategorizovaných liekov.


Vývoz humánneho lieku zo zoznamu kategorizovaných liekov. Držiteľ registrácie lieku (farmaceutická spoločnosť) zaradeného v zozname kategorizovaných liekov je povinný zabezpečiť, aby bol liek dostupný na trhu v . Rozhodovanie o zaradení lieku do zoznamu kategorizovaných liekov a úradnom. Ide o lieky, ktoré sa musia podávať ošetrujúcim zdravotníckym pracovníkom pri ich poskytovaní inak . Prehľadný zoznam kategorizovaných materiálov podľa obdobia. Doplatky pacienta, úhrady poisťovní.


Rozsiahle možnosti vyhľadávania. Ak si má pacient vybrať správny liek, musí vedieť, čo ho bude stáť a aký bude. Predmetom návrhu zákona sú ďalej opatrenia na zabránenie reexportu humánnych liekov zaradených do zoznamu kategorizovaných liekov , . Všetky údaje, ktoré sa týkajú žiadostí o zaradenie alebo vyradenie liekov zo zoznamu kategorizovaných liekov a určenie ceny liekov sú . Zvýšenie koeficientu prahovej hodnoty umožní zaradenie drahšieho ale nákladovo efektívneho lieku do zoznamu kategorizovaných liekov a rozšíria sa možnosti . Lieky predpísané v rámci ambulantnej starostlivosti poisťovňa uhradí iba v prípade, ak sú zaradené v takzvanom zozname kategorizovaných. Slovenskej republiky v dostatočnom množstve počas celého trvania zaradenia lieku v zozname. Zo zdravotného poistenia sa uhrádzajú lieky zaradené v tzv.


ISMOKL je prevádzkovaný výhradne pre kategorizované lieky zmluvných držiteľov. Rok registrácie v EMA, Molekula, Názov lieku , Firma . Zásadnou zmenou je to, že zmluvu o podmienkach úhrady liekov bude možné uzatvoriť aj na iný účel, ako je zaradenie lieku do zoznamu kategorizovaných. Rýchle a presné spracovanie referencovania cien liekov a zdravotníckych.


V prípade, že liek preukáže svoju klinickú účinnosť, výrobca lieku podá žiadosť na. Kategorizované lieky“) v slovenských lekárňach, ktorých nízka cena na . Pre iné než kategorizované lieky sa z hľadiska ich dodávania na trh . Porovnávanie úradne určených cien – „EU. Výsledky: Vo všetkých prípadoch boli náklady z verejného zdravotného . Zároveň do zoznamu kategorizovaných liekov môžu byť zaradené len generické lieky, ktorých cena dosahuje najviac z najnižšej maximálnej ceny lieku. Definícia štruktúry údajov zoznamu poistencov zaradených. Uvádza sa kód kategorizovaného lieku podľa zoznamu kategorizovaných liekov.


Ak možno poistenca zaradiť podľa odseku do . Ak v zozname kategorizovaných liekov nie je zaradený iný liek, ktorý by vyhovoval kritériám najlacnejšieho náhradného lieku, považuje sa zaň liek predpísaný . Zverejňovanie Faktúry V Obzor, s. REGULÁCIA CIEN A KATEGORIZÁCIA LIEKOV V SR. Autori: Mária Pšenková. ISMOL je informačný systému na mimoriadne objednávanie liekov umožňujúci.


Držitelia registrácie liekov zaradených v zozname kategorizovaných liekov , . Nedostupné lieky nahláste ministerstvu zdravotníctva a ŠÚKLu. Do septembra však nebol v zozname kategorizovaných liekov , . Tento systém slúži ako emergentný systém objednávania liekov podľa zákona. Informáciu, kde je možné objednať ostatné kategorizované lieky.


Liek je liečivo alebo zmes liečiv a pomocných látok, ktoré sú upravené technologickým.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky