streda 7. februára 2018

Ako spoznať kontrakcie

Hovorí sa, že keď to príde, žena to spozná, ale teória je jedna vec a prax iná. Nielen prvorodičky dokážu prekvapiť falošné kontrakcie a potom . Nie ze by som mala strach,ale neviem ako sa vlastne taka kontrakcia citi. Tak ja už neviem už sa aj bojím že či to spoznám.


Neviem ani či su to kontrakcie. Každá tehotná žena, ktorej termín pôrodu je blízko, sa má na pozore a mnohé sa obávajú, či rozoznajú skutočné kontrakcie od falošných. Budem vedieť čo sú kontrakcie , plodová voda, hlienová zátka? Dokedy môžem zostať doma a kedy už . Ako rozoznám, či mi už začína pôrod? Pár týždňov pred pôrodom, zvyčajne 2- môžete pocítiť jemné kontrakcie a bolesť.


Ako si uľaviť pri poslíčkoch? Ak sa nachádzate v situácii blízko termínu pôrodu alebo dokonca je po ňom a máte bolestivé kontrakcie , a pritom krček maternice na ne . Takzvané Braxtonove-Hicksove alebo cvičné kontrakcie sú predzvesťou tých skutočných. Ak vám stŕpne bruško a pocítite miernu bolesť . Tieto kontrakcie sa označujú ako Braxton-Hicksove kontrakcie Môžete ich pociťovať už niekoľko týždňov pred samotným pôrodom. Označujú sa tiež ako falošné . Predovšetkým prvorodičky majú obavy, že nedokážu rozpoznať, či ide o kontrakcie falošné, tzv.


Viete, ako sa prejavujú predpôrodné bolesti? Začínajúci pôrod sa môže prejavovať ako bolesti v krížoch, . Keď sa tehotenstvo chýli ku koncu, môžu sa objaviť prvé kontrakcie , teda sťahy maternice. Hlavne prvorodičky majú obavy, či dokážu poznať , . Všeobecne platí, že ak . Blíži sa termín vášho pôrodu, tašky máte zbalené a už len čakáte na prvé kontrakcie ? Spísali sme pre vás načastejšie znaky blížiaceho sa . Pôrod väčšinou začína tým, že dva-tri dni pred pôrodom sú predzvestné bolesti, ktoré sa podobajú na kontrakcie , ale sú v dlhších intervaloch a . Ako poznať , že už začína pôrod? Jedinou skutočnou známkou pôrodu sú pravidelné kontrakcie , pri ktorých sa rozťahuje krčok maternice.


Braxton Hicks sa nazývajú praxe kontrakcie , ale tu je to, čo potrebujete vedieť a ako spoznať rozdiel medzi nimi a tie skutočné. Ak kontrakcie postupom času silnejú a predlžujú sa, ide o pôrodné bolesti. Nezriedka ustupujú, keď zmeníte . Falošné kontrakcie sú slabšie.


Termín blížiaceho pôrodu môžeme spoznať napr. Pravé kontrakcie možno od poslíčkov rozoznať intenzitou a pravidelnosťou. Na CTG monitore sa zobrazia ako pravidelné kopčeky, ktoré trvajú . Každopádne, ak ste presvedčená, že to čo vidíte je spomínaný hustý hlien, ale zatiaľ nemáte kontrakcie či váš krčok nie je rozšírený na aspoň centimetre, . S blížiacim sa termínom pôrodu sa počas posledného mesiaca, môžu objaviť falošné kontrakcie , ktoré len telo pripravujú na pôrod.


Druhá fáza: Je sprevádzaná výraznými kontrakciami brušného lisu, začína vypudzovanie šteniatok. Fyziologická doba tohto obdobia je až 6hodín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky