streda 18. júla 2018

Lieky šetria

Zo zoznamu výsledkov vyhľadávania si kliknutím na názov vyberte liek , ku ktorému hľadáte náhradu. Na základe zvoleného počtu balení vyhľadaného lieku Vám zobrazíme jeho náhrady alebo alternatívy s potrebným počtom balení ak existujú v zozname . Oznamy Kategorizačnej komisie pre lieky. Zoznam kategorizovaných liekov 1. Dátum aktualizácie: 28. Zasadnutie kategorizačnej rady pre lieky.


Pracovné stretnutie zástupcov vakcínovej skupiny AIFP, SLeK, . Dokumenty - kategorizácia liekov. Pondelok, Utorok, Streda, Štvrtok, Piatok, Sobota, Nedeľa. Ministerstvo v týchto dňoch definitívne rozhoduje o cenách liekov , ktoré začnú platiť od júna. Od vtedy majú byť lieky na Slovensku druhé . Keďže sa predpokladá, že predaj liekov na ojedinelé ochorenia bude malý, farmaceutické spoločnosti majú veľmi slabú motiváciu vyvíjať nové . Existujú biosimilárne a generické lieky , ktoré už v niektorej EÚ krajine šetria verejné . Spoločnosť Sandoz vyvíja . Zdá sa vám, že za lieky na predpis platíte príliš veľa?


Pomôžeme Vám zistiť, či v lekárni dostanete aj iné lieky (generiká), ako tie, ktoré vám . Liek s rovnakou účinnou látkou, ale s najnižším doplatkom, si môžete vyhľadať prostredníctvom liekovej kalkulačky LIEKY ŠETRIA na stránke Ministerstva . Možnosť vyhľadať si lacnejšiu alternatívu svojej liečby ponúkajú partneri projektu Lieky s rozumom. Online liekovú kalkulačku Lieky šetria. Zároveň podotkol, že generické lieky, ktoré zabezpečia rovnako účinnú liečbu ako originálne lieky , šetria pacientom peniaze.


Z dlhodobého hľadiska pomáhajú nové inovatívne lieky znižovať náklady na liečbu a vyšetrenie pacienta, čím šetria verejné zdroje, zhrnula . Na lieky budeme doplácať v priemere trojnásobne viac. Vyplýva to z odhadov zdravotníckeho think-tanku Health Policy Institute. Spôsobiť by to mala ministerská . Otázka Vážená pani ministerka, navrhujete zrušiť zľavy na doplatky za lieky vo vernostnom systéme. TASR) – Biosimilárne, t. Nemocnice tak budú musieť prepúšťať zamestnancov, nakupovať lacnejšie lieky , znížiť náklady na prevádzku a vyberať viac na poplatkoch. Drahý liek na lekársky predpis vám v niektorých prípadoch môžu nahradiť za lacnejší už v. Nič nepovedia a odídu alebo si lieky „ šetria “. Technologické inovácie robia náš život pohodlnejší, šetria peniaze a námahu.


Biosimilárne lieky, teda lieky podobné originálu, môžu ušetriť ročne až miliónov . Inovácie v medicíne prinášajú ešte viac: zachraňujú . Lekárnik je zasa zodpovedný za to, aký liek pacientovi vydá,“ uviedla. Pod ikonou LIEKY ŠETRIA nájdete jeho názov a po . Vaše lieky a ich interakcie. Ak k Vášmu predpísanému lieku existujú aj lacnejšie lieky s rovnakou účinnou látkou,. S mobilnou appkou šetrím čas a peniaze.


Výdaj lieku (prípadne iného produktu) nie je viazaný na predpis. DPH sú: starostlivosť o seniorov a .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky