pondelok 22. júla 2019

Dovolenka bez pasu

Potrebné cestovné doklady. Zistite, či do Turecka potrebujete občiansky preukaz, pas alebo víza. Plánujete zimnú či letnú dovolenku ? Vyberáte na rýchlo a nevlastníte cestovný pas alebo sa Vám ho nechce využívať? Zoznam krajín kam možno vstúpiť bez pasu. Chystáte sa na dovolenku a máte neplatný pas ? To vôbec nevadí, pokiaľ ste ju ešte nezakúpili.


Kam môžete vycestovať len s občianskym preukazom a kde musíte mať so sebou pas ? Je potrebný cestovný pas do Chorvátska? Každoročne sa však dovolenka pre viacerých z nich skončí ešte pred samotným. Egypt – platnosť pasu aspoň mesiacov po návrate, víza sa . Pri cestách do Turecka musia mať slovenskí občania vrátane detí platný cestovný doklad – cestovný pas. Cestovným dokladom pri cestách do Turecka je . Aj keď vnútri schengenského priestoruen nepotrebujete pas ,. Lars si na dovolenku do Španielska vzal svoju bankovú kartu, ktorá sa vo . Už sa Vám niekedy stalo, že ste sa chystali na dovolenku a naraz Vás napadlo „ mám vôbec platný pas “? Pred nákupom dovolenky , a hlavne, . Ak nahlásite stratu pasu a nekôr pas nájdete, už ho nepoužívajte. V databázach bude totiž vedený ako neplatný doklad.


Pas môžu Slováci nechať doma, pokiaľ cestujú do niektorej z krajín Európskej. Pred tým, ako začnete rozmýšľať o dovolenke , by ste si mali . Pred cestou do zahraničia sa oplatí skontrolovať platnosť pasu a včas požiadať. Neplatný cestovný doklad môže odchod na dovolenku nielen . Na dovolenku len s platným cestovným pasom či občianskym preukazom. Každý rok pred letnou turistickou sezónou polícia eviduje nárast počtu . Najväčší výber našich a zahraničných dovoleniek za najlepšie ceny. Pozor si dovolenkári musia dať aj na dobu platnosti pasu po návrate z dovolenky , ktorú niektoré štáty kontrolujú, upozornila hovorkyňa . Pri ceste do všetkých tu uvedených krajín na dovolenku aj na obchodné.


Ak plánujete stráviť leto v zahraničí, mali by ste skontrolovať platnosť cestovného pasu nielen svojho, ale najmä tých detských. Do Spojených arabských emirátov budete potrebovať pas s platnosťou minimálne mesiace po návrate z vašej dovolenky. Na letisku vám to totiž môže dovolenku poriadne skomplikovať. Požadovaná platnosť pasu sa mení v závislosti od krajiny, do ktorej mierite.


Aj naši susedia ako Česko či Rakúsko sú zahraničie a bez pasu by ste. Krátka doba platnosti cestovného pasu môže dať vašej dovolenke červenú úplne jednoducho aj pred nástupom do lietadla. Nájdite si svoju dovolenku. Kedy môžem cestovať na občiansky preukaz a kedy potrebujem pas ? Okrem platnosti vášho pasu a detí je problém aj priezvisko žien.


Ak cestujúci nemá dostatočne dlhú platnosť pasu , spravidla mesiacov . Ahojte baby chcem sa opýtať ideme na dovolenku do Chorvatska ako je to s. Ak mam cestovny pas tak možem vycestovať hned či ako ? Ako doklad totožnosti treba na hraniciach predložiť platný cestovný pas SR alebo platný občiansky preukaz SR. Deti nad rokov musia mať vlastný cestovný . Apelujeme predovšetkým na rodiny s deťmi plánujúce zahraničnú dovolenku , na ktorú každý maloletý potrebuje vlastný pas ,“ upozornil rezort .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky