utorok 12. apríla 2016

Vysetrenie pluc

Podobné príznaky ako IPF má totiž aj astma, chronická obštrukčná choroba pľúc či srdcové zlyhávanie. Preto sa odhalenie diagnózy často oddiali a nezriedka . Chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP) môže postihnúť kohokoľvek. Vyšetrenie funkcie pľúc spirometriou. Nemocnica Svet zdravia vo Svidníku usporiadala v stredu, 18.


Perfúzna scintigrafia pľúc (SPECT). Princíp a priebeh vyšetrenia. Rádiofarmakum vo forme 99mTc - značeného makroagregátu albumínu sa po i. Funkčne vyšetrenie pľúc.


Spirometria je vyšetrenie , pri ktorom lekár zisťuje funkciu pacientových pľúc. Otestujte si pľúca : spirometria. Spirometrický test meria, aké zdravé sú vaše pľúca a môže sa použiť na diagnostiku a monitorovanie stavu pľúc. Má rozhodujúci význam pri posúdení. Pomocou špeciálneho prístroj - bronchoskopu možno pozorovať priedušky a pľúca.


Bronchoskopia je endoskopické vyšetrenie dýchacích ciest. V anamnéze je nutné zisťovať údaje o fajčení (dĺžka fajčenia, počet cigariet denne), znečistení . Kľúčové slová: difúzne parenchýmové ochorenia pľúc, idiopatická pľúcna fibróza, počítačová tomografia s vysokým. Scintigrafia = gamagrafia je metóda vyšetrenia pacienta. Toto vyšetrenie sa vykonáva pomocou spirometra - prístroja, ktorý zaznamenáva . Gamagrafia, lebo sa detekuje gama žiarenie, scintigrafia preto, lebo sa na detekciu využíva detekcia . Pri diagnostike rakoviny pľúc je dôležité mať odpovede na tieto otázky:.


Aká je výkonnostná rezerva pľúc ? Pracovisko funkčnej diagnostiky realizuje spirometrické vyšetrenie , bronchomotorické testy, bodypletyzmografiu, vyšetrenie difúznej kapacity pľúc , stanovenie . RTG vyšetrenia sa vykonávajú denne od h – 2h. NEUVERITEĽNÉ, VÁŠ PRÍBEH: Mamička čakala hodín na vyšetrenie synčeka so zápalom pľúc ! Klinické kardiologické vyšetrenia : vstupný pohovor s lekárom a fyzikálne. RTG hrudníka: základné vyšetrenie pre skríningovú detekciu chorôb srdca a pľúc.


Pľúca ako suchý zips: Idiopatická pľúcna fibróza má smrteľné následky. Vtedy treba urobiť aj vyšetrenie difúznej kapacity pľúc. Okrem pneumónií (zápalov pľúc) sú pre CF typické aj časté zápaly.


Vyššie uvedené vyšetrenie nie je časovo náročné, nevyžaduje špeciálnu prípravu pacienta, má veľkú výpovednú hodnotu a poukazuje na . RTG snímkovanie poskytujeme v rámci dennej kapacity oddelenia a ostatné vyšetrenia na základe telefonického a osobného objednania na jednotlivých . Niekedy ako nádory alebo metastázy do pľúc môžu imponovať zápalové. Ak je pacient odosielaní na našu kliniku na konziliárne vyšetrenie alebo už ide na . Nasleduje klinické vyšetrenie. To má za cieľ zistiť tzv. Súčasťou je auskultácia . Pred vyšetrením sa zisťuje krvná zrážavosť a krvná skupina, Rtg vyšetrenie pľúc , vitálne funkcie (P, TK) a prítomnosť alergie.


Ošetrovateľská starostlivosť po . Príprava na vyšetrenie a jeho priebeh Lieky, ktoré pacient užíva trvalo (lieky od vysokého tlaku, na srdce,) si môže pred CT vyšetrením užiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky