štvrtok 21. apríla 2016

Gravidita psa

Gravidita psa

Gravidita u psa v číslach a faktoch Ako dlho trvá gravidita feny? Aké príznaky ju sprevádzajú a ako zistím počet budúcich šteniatok mojej fenky? Háranie a gravidita u feny.


Obdobie, kedy fenka začne prvýkrát hárať je podmienené viacerými faktormi. Podiela sa na tom plemeno psa , výživa, prostredie v .

Priebeh gravidity je veľmi individuálny. Niektoré suky na začiatku brezivosti menia svoje chovanie - sú . Falošná gravidita u sučiek sa radí k veľmi častým príčinám návštevy veterinárneho lekára. Dátum pôrodu sa vyrátava: stred prvého a posledného dňa párenia . Všetky tieto zmeny môžu byť príznakom gravidity , ale naopak môžu upozorňovať aj na zmenený stav.


Veľkosť treba prispôsobiť plemenu psa. Reprodukčný cyklus psov.

Pokud máte dojem, že by vaše fena mohla být březí, musíte začít s přípravami. Na stránkách Purina se dozvíte, jak rozpoznat, že fena je březí, a co udělat v . Veľmi častým problémom sučiek je falošná gravidita. Březost ( gravidita ) feny.


Pro pochopení mechanismu porodu je třeba alespoň krátce zmínit základní rozdíl mezi stavbou pohlavních orgánů u psa a člověka. Najneskôr v ôsmom týždni gravidity pripravte fenke priestor, kde bude po pôrode odpočívať so šteňatami. Ak je v chovateľskej stanici viac sučiek alebo psov , mala by mať každá svoje . Pri pojme falošná gravidita alebo „pseudogravidita“ sa nejedná o ochorenie, ale o. Mam ročnu sučku labradora. Nikdy nemala šťeniatka. Teraz však bola nakryta cudzym psom.


V prvých týždňoch je gravidita ťažké rozpoznať. Zvýšenie telesnej hmotnosti psov počas prvých štyroch týždňov gravidity nie je viditeľné. Pri výbere krycieho psa sa chovateľ samozrejme môže obrátiť na poradcu chovu.


Kostru psa a mačky tvorí lebka, chrbtica, rebrá, panva, kosti hrudníkovej a panvovej . Hned ma napadla falosna gravidita , ale ked som jej skusila stlacit didku,.

Gravidita psa

V tejto dobe nie je gravidita žiadúca, sučka sa stále vyvíja. Naučte vašu sučku, nech sa vždy v blízkosti psa posadí. Po úspešnom krytí zákonite nasleduje gravidita fenky.


Nenechajte v tom svoju fenku samú, ak je niektorý zo psov príliš dotieravý,. Dennú dávku upravte podľa stavu, veku vášho psa , výkonu, kondície a ročného obdobia. U niektorých psov trvá návyk na nové krmivo dlhšie, preto pri prechode.


Voči majiteľovi, ale aj k iným ľuďom a psom sa môže správať odmietavo až . Vám poradí ako vyberať Krmivo pre psov. Březí a kojící feny mají výrazně vyšší spotřebu energie. Vyhovět jejich potřebám je možné dvěma způsoby. Můžete použít běžné krmivo pro dospělé psy a zvýšit . Tehotenstvá žien so schizofréniou majú vyššie riziko komplikácií (22) vrátane predčasného pôrodu.


Porod feny – Jak rozpoznat, jestli porod probíhá normálně nebo je zapotřebí zásahu veterináře? Nepoužívať počas gravidity a laktácie (pozri časť ). Doplnky stravy pre gravidné a laktajúce suky za akčné ceny skladom na PETHOME. SK s bleskovým doručením do hodín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky