pondelok 25. júla 2016

Lieková politika

Lieková politika

Informácie ohľadom Elektronického portálu . Efektívnejšia lieková politika. Ministerstvo zdravotníctva sa zaviazalo ušetriť miliónov eur znížením úhrad liekov. Opatrenie nebolo v navrhovanom znení a . LP: Je súbor opatrení, zákony, nariadenia, smernice, vyhlášky, kt. Táto kapitola sa venuje regulácii farmaceutického trhu a tvorbe liekovej politiky.


Zdôvodňuje, prečo je farmaceutický trh jeden z najviac . Regulácia farmaceutického. Health Policy Institute. Nástroje liekovej politiky. Lekári spolupracujúci s farmaceutickým priemyslom a súčasne podieľajúci sa na kategorizácií liekov – rozhodovaní o tom, ktoré lieky budeme uhrádzať zo zdro. Na Slovensku vydávame na lieky vyše miliardu eúr ročne.


Napriek tomu, že cena za ktorú lieky nakupujeme patrí medzi najnižšie v Európe, . Predsedníčku vlády SR Ivetu Radičovú dnes minister zdravotníctva Ivan Uhliarik informoval o postupe pri . Lieková politika sa zásadne zmení. TIS: Analýza etiky a kvality kategorizácie liekov. Predaj liekov do zahraničia začína naberať obludné rozmery. Neukazuje to len nedávna kauza v Národnom onkologickom ústave. Piate, prepracované a doplnené vydanie predkladanej publikácie prináša podrobný prehľad regulácií v liekovej politike na Slovensku a poskytuje základný.


Medzinárodné inštitúcie bioetiky. Európska únia (Európska komisia), Brusel. European Group of Ethics (EGE),. Riaditeľstvo „Veda a spoločnosť“.


Martin Pilnik - liberál, lieková politika SaS, Bratislava, Slovakia. SaS, Člen zdravotníckeho týmu SaS. Farmakoekonomika a vstup na trh v Európe: príklady zo skótska a Holandska. Zmeny v kategorizácii liekov k 1. Hlavnými úlohami agentúry sú schvaľovanie a monitorovanie liekov v EÚ.


Pierre MoĎse a Elizabeth Docteur. LIEKOVÁ POLITIKA A SYSTÉM ÚHRADY LIEKOV. ZDRAVOTNÍCKE PRACOVNÉ DOKUMENTY OECD . Patrí medzi ne i cenová . Predložená analýza môže byť podkladom na vykonávanie utilizačných štúdií a aplikovanie systémových opatrení pri regulácii procesu liekovej politiky v . Jazyk práce: Slovensky.


Abstrakt: Práca je venovaná vývoju liekovej . ADM Identifying the interprofessional agreement between community pharmacist´s and . Ten, kto za drahší liek zaplatí viac, bude poisťovňa, a ten, kto si zvýši tržby, bude lekáreň. Aké miesto v zdravotnej starostlivosti majú lekárenské služby a.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky