štvrtok 7. júla 2016

Liek lexaurin

V Indonézii sa používa kurkuma pri rôznych obradných príležitostiach napr. Jak pěstovat pokojový ibišek: zálivka, hnojení, řez a letnění. Je najmenej náročná na pestovanie. Jak kurkumu správně pěstovat. Rostlinu sázejte do písčito-hlinité půdy a umístěte ji na velmi světlé stanoviště.


Jen tak se vám rostlina dokáže správně odměnit. Kurkumu si můžeme koupit v zahradnictví nebo v marketu. Její pěstování není náročné. Vyhovuje jí světlé a teplé stanoviště s vysokou . Ako pestovať kurkumovník?


Kurkumovník potrebuje hlavne veľké množstvo svetla a vlhka. Ideálne je pestovať ho v črepníku s priepustným . Jedná se sice o trvalou rostlinu, ale v našich podmínkách se pěstuje v . Založte si malú interiérovú záhradku alebo si zjednodušte pestovanie použitím umelých kvetov. Vyberte si dekorácie, ktoré nechajú vyniknúť vašu osobnosť. Táto rastlinná čeľaď obsahuje druhov rodu Curcuma.


Vyskytuje sa alebo sa pestuje na Srí Lanke, v Indii, v tropických rovníkových krajinách. Pestovať kurkumu v interiéri nie je ťažké. Kúpte podzemok, ktorý je podobný zázvor a postupujte podľa inšprukcií nižšie. Vo všeobecnosti sa na prvé plody . V angličtine je označovaná ako turmerik.


V byte pestovaná kurkuma je krajšia ako orchidea. Popularita indického šafranu, ako sa niekedy nazýva korenie žltej farby t. Pre naše zdravie má veľmi veľa . Pojďte s námi objevit jeho sílu. Asi mnohé pro mnohé z vás bude překvapením, že kurkuma je vlastně zázvor. Pověstné jsou léčivé účinky kurkumy, . Kurkumu můžeme pěstovat i na záhoně, ale na zimu musíme její hlízy vyndat. Kurkuma v květináči je vděčná pokojová rostlina.


Takže kde pestovať kurkumu a ako začať? Najbežnejšia kurkuma je dlhá, kurkumská tedoária a kurkuma sú voňavé, tiež známe ako indický šafran. Používajú sa v kulinárskych, cukrárskych a . Náročnosť na pestovanie.


Nemá žiadne špeciálne požiadavky. V našich podmienkach pestujeme kurkumu skôr v interiéri. Pri izbovej teplote sa kurkume ružovej darí dobre po celý rok.


Môžete ho pestovať aj doma ale kurkumovníku najlepšie pomôže . Nadzemná bylinná časť kurkumy vyrastá z podzemkov a dosahuje výšku 6. Dnes sa pestuje najmä v Číne, Vietname a Indii, menej na Jáve, . Pěstuje se jako pokojovka, jejíž kořen je . Pokusy o jej pestovanie v našich podmienkach sa väčšinou skončili . Koreninové rastliny, ako sú ďumbier, kurkuma či u nás menej známy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky