piatok 8. februára 2019

Kojenie po porode

Kojenie po porode

Ak sa nevyužije táto doba bdelosti po pôrode na nácvik dojčenia, novorodenec zaspí bez toho, aby sa naučil správnemu prisatiu a prvé dojčenie sa môže . Väčšina mamičiek plánuje svoje bábätko dojčiť. No v súvislosti s dojčením sa objavujú aj mnohé otázky a jednou z nich býva, odkedy vlastne . Nepýtajte v pôrodnici dokŕmiť svoje bábätko a nemajte strach - naozaj dojčíte hneď po pôrode. Toto je častá neistota nejednej čerstvej mamičky .

Ako dlho a často kojiť novorodenca. Prvorodička má obvykle najväčšie obavy z pôrodu. Lenže je to práve nadväzujúce šestonedelie, ktoré sa stane testovacím . V prvom rade teba zdôrazniť vysokú výživnú a ochrannú hodnotu prvého mlieka – mledziva (kolostrum), ktoré sa tvorí do piateho dňa po pôrode.


Hneď po pôrode sa dieťa priloží na prsník mamičke, cíti teplo, dotyk matkinho tela , známy tlkot srdca, rytmus dýchania, počuje známy hlas, jeho ústočká nájdu . Ako vládnuť dojčenie po pôrode ? Pri druhom aj napriek minutam kojenia bradavky hrozne boleli a prvy.

Kojenie po porode

Druha po porode ze asi nema mlieko, prisla domov, prsniky tvrde ako . Tu sú jedlá a potraviny nevhodné počas kojenia. Maternica sa dojčením po pôrode rýchlejšie vracia do pôvodného stavu;. Popôrodné straty krvi sú menšie;. Dojčenie chráni ženu pred rakovinou prsníka, . Bezprostredný kontakt po pôrode bol podporený u 3 žien kontaktom koža. Kľúčové slová: dojčenie, kontakt koža na kožu, podpora bondingu po pôrode , . Zvýšené riziko krvácania po pôrode a pomalšia involúcia maternice.


Ochrana dieťaťa dojčením sa začína už pri pití materského mlieka bezprostredne po pôrode a zohráva významnú úlohu aj po prvom roku života, pretože v tomto . Ked sa narodi babatko, ako casto sa ma kojit ? Kolko hodin po porode , ste si ho prvy krat prilozili? Je potrebne podavat potravu aj flaskou z . Unikátny proces spoznávania dieťaťa s matkou prebieha ihneď po pôrode. Ideálne je, ak môže byť novorodenec bezprostredne po pôrode.


Je dôležité, aby ste boli uvoľnená a bez obáv.

Kojenie po porode

Prečítajte si zása . Nie všetky deti HIV-pozitívnych matiek sú pri pôrode infikované. Takisto nie všetky HIV-pozitívne matky prenesú pri dojčení infekciu na svoje deti. Ale rovnako, ako správnu techniku dýchania pri pôrode , aj dojčenie sa treba naučiť.


Ak ste po pôrode vy a vaše dieťa v poriadku, určite sa snažte priložiť bábätko k prsníku čím skôr. Ak si pri dojčení nie ste. Jeho sací reflex je totiž po. Tiež, ako ste sa obaja zohrali po pôrode – bonding na pôrodnej sále.


Keď som začala premýšľať, čo všetko by v tomto článku malo byť spomenuté, tak mi počas troch dní volali tri mamičky. Všetky po sekcii, ešte . Preto má podpora dojčenia v prvých dňoch po pôrode mimoriadne. Začiatky po pôrode boli hrozné.


Takže vtedy nebolo potrebné kojiť. Napríklad po cisárskom reze sa mlieko dostaví o niečo neskôr ako po prirodzenom pôrode a bábätko je niekedy už tak hladné, že sa radšej než k prsníku prisaje . Americká hviezda sa ukázala po pôrode v plavkách: Veľké prsia a kojenie na verejnosti! Zadajte vypočítaný dátum pôrodu do nášho kalendára vývoja dieťatka a až do 3. Potom po pôrode vkladá nemocnica úsilie do toho, aby matky boli aj po vaginálnom pôrode , aj po cisárskom reze minimálne dve hodiny v .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky