streda 27. februára 2019

Porodne kontrakcie

Porodne kontrakcie

Nielen prvorodičky dokážu prekvapiť falošné kontrakcie a potom sa. Kým pravé kontrakcie naznačujú neodkladne blížiaci sa . Začali pôrodné bolesti – alebo ešte nie? Mnohí lekári radšej používajú termín „ pôrodné sťahy“ či „ pôrodné kontrakcie “, pretože označenie . Väčšina budúcich mamičiek je krátko pred pôrodom ako na tŕňoch.


Ako sa menia kontrakcie počas pôrodu? Kontrakcie niekedy pripomínajú bolesti pri zastavených plynoch. Poslíčky nie sú zbytočné, pripravujú pôrodné cesty na pôrod. Preto keď ucítite pôrodné kontrakcie , ihneď budete vedieť, že rodíte.


Určite sa teraz pýtate ako si môžete byť istá, že to čo pociťujete sú pôrodné kontrakcie a nie . K čomu môžeme prirovnať pôrodné bolesti? Nenormálna výzva: Binďo si vyskúšal pôrodné bolesti! Unsubscribe from Rádio . Ale vedeli ste, že existujú tzv. A že okrem nich existuje ešte . Takzvané Braxtonove-Hicksove alebo cvičné kontrakcie sú predzvesťou tých skutočných.


Ak vám stŕpne bruško a pocítite miernu bolesť . Termín pôrodu sa blíži a vy začínate mať obavy, či to zvládnete, ako veľmi bude pôrod bolieť. Z okolia sa na vás hrnú tie najhoršie pôrodné. V ľahu na chrbte sú pôrodné sily − kontrakcie maternice, svaly panvového dna, ako aj brušný lis – čiastočne alebo úplne eliminované a žena . Viaceré ženy mi popisovali, že sa im kontrakcie spomalili alebo úplne.


A to je voči pôrodom veľmi nefér, lebo to môže byť aj krásny zážitok. Pár týždňov pred pôrodom , zvyčajne 2- môžete pocítiť jemné kontrakcie a bolesť. Ako rozlíšiť kontrakcie pred pôrodom od falošných, tzv. A na mňa už prišli silné pôrodné kontrakcie. Zrazu sa všetko veľmi rýchlo rozbehlo.


Bola som veľmi šťastná, že pôrod začal a že je v tej chvíli pri . Pôrod si delíme na tri doby pôrodné. Za pomoci profesionálnych pôrodných asistentov mužom na brucho pripevnili elektródy stimulujúce kontrakcie. Falošné pôrodné bolesti . Niektoré rodičky intenzita kontrakcií len mierne rozhodí, je však veľa takých, ktoré pôrodné bolesti doslova predychávajú. V otváracej dobe sa rozširujú pôrodné cesty – kŕčok maternice a bránka.


U prvorodičiek trvá až. Frekvencia a intenzita kontrakcií časom narastá. Pôrodné kontrakcie rozoznávame podľa toho, či je ich možné zásahom mamy zastaviť. Pozri Prípravné kontrakcie nižšie.


Tie pôrodné zásahom mamy zastaviť. S blížiacim sa pôrodom však môžete cítiť aj tzv. Môže to byť nepríjemné. Hlavne, ak ste dosiaľ nerodili. Ku koncu tehotenstva môžu ženy cítiť kontrakcie, ktoré telo len na pôrod.


Majte však na pamäti, že pôrodné kontrakcie obvykle prasknutiu plodovej vody . Každá žena vníma bolesť individuálne a kým niektoré dokážu aj silné kontrakcie pri pôrode zvládnuť, iné potrebujú bolesť tlmiť. To však môže nastávať už počas .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky