štvrtok 24. novembra 2016

Aky je dobry krvny tlak

Aké sú hodnoty normálneho krvného tlaku ? Poznáte svoj krvný tlak ? S veľkou pravdepodobnosťou ho väčšina z nás nepozná. Vysoký krvný tlak sa zvyčajne nijako neprejaví. V skutočnosti ho má veľa ľudí .

Na hodnoty krvného tlaku má vplyv viacero faktorov. Od životného štýlu, cez rôzne ochorenia, užívanie liekov, až po vek. V závislosti od veku človeka sa totiž.


Viete, aký by ste mali mať ideálny krvný tlak podľa vášho veku a zdravotného stavu ? O škodlivosti a dôsledkoch vysokého tlaku už počul vari . Každý z nás by mal vedieť, aký má krvný tlak. Aj ľudia, ktorí mali celý život . Definícia: Artériová hypertenzia je ochorenie prejavujúce sa zvýšenými hodnotami krvného tlaku , ktoré presahujú normálne hodnoty.

Najvyšší je v aorte a veľkých tepnách a je vytváraný sťahom (kontrakciou) komôr srdca. Krvný tlak (KT) je hydrostatický tlak, vyvíjaný krvou na steny ciev. Za vysoký tlak krvi považujeme u osôb nad rokov opakovane zistené. Ako nízky krvný tlak (hypotónia) sa označujú hodnoty krvného tlaku ležiace pod hodnotou primeranou veku.


Hypotónia sama o sebe nie je . Aké riziká prináša so sebou vysoký krvný tlak ? Aký je môj krvný tlak ? Na určenie krvného tlaku je potrebné zmerať dve hodnoty. Prvá hodnota je systolický (horný) krvný tlak : ten je nameraný, keď sa srdce sťahuje a krv sa čerpá do . Tak ako uvádza pédia, krvný tlak je hydrostatický tlak, ktorý vyvíja krv na steny ciev. Krv je vymršťovaná zo srdca do ciev tela počas sťahu ľavej srdcovej . Internal Medicine zistila, že vysoký krvný tlak je . Dobrý vplyv má pravidelné športovanie. HYPERTENZIA JE SYNDRÓM, keď sú zvýšené hodnoty krvného tlaku nad normál, čo sa často spája so štrukturálnymi zmenami ciev, abnormálnou cievnou.


Ak krvný tlak u dospelého je pod normálnou hodnotou 1mmHg horného ( systolické- ho) krvného tlaku (medzi a 1mmHg), hovoríme o nízkom tlaku . Počas dňa stúpa podľa toho, aký intenzívny pohyb vykonávate. Nízky krvný tlak mnoho ľudí nepovažuje za problém.

Medzi pacientmi prevláda názor, že lepšie je mať nízky tlak ako vysoký. Aj hypotenzia je však nebezpečná,. Tepová frekvencia udáva počet tepov srdca za minútu.


Tep čiže pulz je tlaková vlna vyvolaná sťahom ľavej srdcovej komory, prenášajúca sa na aortu, odkiaľ sa. Nekontrolovaná hypertenzia môže . Nie je dôvod pochybovať, že dlhodobo zvýšený krvný tlak je zlý. Je opakovane a nepochybne dokázané, že okrem akútnych nepríjemností, . Ako vyzerá prvá pomoc pri nízkom krvnom tlaku?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky