štvrtok 21. septembra 2017

Ake vlhcene obrusky pre novorodenca

Ake vlhcene obrusky pre novorodenca

Toto je asi posledný blog, ktorý píšem pred odchodom do pôrodnice. Je toto aj posledná káva, ktorú pijem? Tento raz som to chcela mať všetko . Hľadali sme na Slovensku pôrodnicu , ktorá by mohla ísť v počte . Ahoj, ja som to zistila tak, ze som si uvedomila, ze taky velky mocovy mechur urcite nemam, tej vody bolo strasne vela.


A ano, treba ist hned do porodnice , . KVÍZ O PÔRODE: Ako zistím, že rodím? Viete odpovedať na tieto jednoduché otázky o pôrode? Kedy ísť do pôrodnice ? Aj na Slovensku si niektoré ženy želajú odísť z pôrodnice skôr spolu s dieťaťom a majú na to právo. Ambulantný pôrod je pre slovenský systém . Pri príprave na pôrod váš krčok maternice zmäkne a skráti sa.


Váš partner pri pôrode bude musieť ísť. Každá budúca mamička vníma a prežíva pôrod a pôrodné bolesti inak. Keď praskne voda pri pravidelných kontrakciách, je čas ísť do pôrodnice. Ak je červenej farby, treba ísť ihneď do nemocnice!


Pri sťahoch maternice ti bude aj naďalej trošku vody vytekať. Ničoho sa nemusíš báť, je to úplne prirodzený . Bojíte sa, že nestihnete prísť do pôrodnice načas a bábätko privediete na svet v taxíku? Existuje niekoľko príznakov, ktoré vás uistia, že je už čas ísť do nemocnice.


Je to napríklad odtok plodovej vody alebo pravidelné kontrakcie. Všetky budúce mamičky prvorodičky si tuto otázku skôr či neskôr iste položia. Ako spoznať, že je čas vyraziť pôrodnice ? Je však rozdiel, ktoré dieťa žena rodí. Budúce mamičky sú posledné dni tehotenstva zavalené otázkami od rodiny, známych, i náhodných okoloidúcich, kedy sa ten malý človiečik . Pôrod u prvorodičky trvá minimálne . Len samotný odchod hlienovej zátky, bez kontrakcií a bez odtoku plodovej vody nie je dôvodom ísť do pôrodnice. Hlienová zátka odchádza . Ako sa pripraviť na pôrod a veľmi sa nestresovať?


Netreba mať obavy, že včasný príchod do pôrodnice nestihnete. Predpokladáme, že ide o odporúčanie pre fyziologicky tehotnú, ktorej tehotenstvo dosiahlo termín pôrodu. V prípade, že by tehotenstvo bolo . UNB má tri pôrodnice –v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda, v Nemocnici akad.


Prinášame vám základné situácie, ktoré môžu nastať a na základe ktorých by ste mali schytiť pôrodnú tašku a ísť do pôrodnice bez otáľania. Kontrakcie často trvajú niekoľko hodín. Nemocnica sa bráni, že lekári žene len odporučili zostať . Ani jedna žena pravdepodobne netúži stráviť v nemocnici viac času, než je . Aké boli jej kontrakcie, ako vyvolali pôrod a iné sa dozvieš v jej príbehu.


Peťovi: “Asi by sme už mali ísť do pôrodnice ”. Nakoľko je pri pôrode dôležitá psychika a psychická pohoda? Na začiatku pôrodu sú intervaly medzi kontrakciami asi minút, ale môžu byť. Upokojila ma, že si to mám merať ďalej, a kým to nebude pravidelne každé 3-min.


Tak som ostala v kľude a . Po odtoku plodovej vody by ste nemali čakať na pravidelné kontrakcie (ak ste ich pred tým nemali), ale zobrať tašku a ísť do pôrodnice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky