utorok 19. septembra 2017

Vysoký srdcový tlak

Vysoký srdcový tlak

Vysoký krvný tlak (alebo hypertenzia) patrí k najbežnejším chorobám srdca a cievneho systému. Máte vysoký krvný tlak a cítite sa zdravo? Poznáte svoj krvný tlak ? S veľkou pravdepodobnosťou ho väčšina z nás nepozná. V skutočnosti ho má veľa ľudí . Mať vysoký krvný tlak je totiž veľmi nebezpečné. Pretože neliečený vysoký krvný tlak zabíja.


Až prípadov cievnej mozgovej príhody a srdcových. Pokud je diastolický tlak vyšší než 90mmHg, jedná se o diastolickou. Vysoký diastolický tlak značí buď zvýšení hustoty krve, nebo zvýšení odporu malých cév. Definícia: Artériová hypertenzia je ochorenie prejavujúce sa zvýšenými hodnotami krvného tlaku , ktoré presahujú normálne hodnoty.


Mŕtvica, infarkt, kôrnatenie tepien, poškodenie zraku, poruchy pamäti, či zlyhávanie obličiek. To všetko si môžete privodiť, ak máte vysoký krvný tlak. Ostatných päť percent pacientov trpiacich na vysoký krvný tlak má toto ochorenie v súvislosti s iným, ktoré je primárne - napríklad s ochorením . Naučte sa, ako ho odhaliť a ako proti nemu účinne bojovať. Na ochorenie sa tak môže prísť len náhodou alebo počas zhoršenia jeho komplikácií. Tepová frekvencia udáva počet tepov srdca za minútu.


Tep čiže pulz je tlaková vlna vyvolaná sťahom ľavej srdcovej komory, prenášajúca sa na aortu, odkiaľ sa. Cievne zmeny pri hypertenzií zahrňujú aj cirkuláciu v obličkách- môže . Plus deň, Viera Mašlejová). Každý tretí Slovák má vysoký tlak krvi. No len percent sa lieči správne!


Pritom neliečený alebo zle . Platí pre dospelých od rokov a starších, ktorí neberú lieky na vysoký tlak a. Hg môže viest k zníženiu rizika srdcových príhod až o. To, že nemá jasné a bolestivé symptómy, však neznamená, že nie je . Hodnota srdcového tlaku mu poskytne rýchly odhad vášho zdravia. Liečba hypertenzie je dlhodobá, často doživotná. Na otázky čitateľov odpovedá MUDr.


Katarína Smereková, ktorá pracuje na kardiologickom. Raz je vysoký , inokedy nízky. Krvný tlak zvykne niekedy výrazne kolísať. Záleží aj od toho, čo jedávame, koľko šálok kávy sme vypili, či sme v . Aké hodnoty by mal mať?


Diastolická (dolná) hodnota je zostatkový tlak pred ďalším sťahom srdcového svalu. Bez liečenia môže vysoký krvný tlak viesť k množstvu zdravotných . Ako na vysoký krvný tlak ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky