piatok 28. októbra 2016

Časti hrubého čreva

Časti hrubého čreva

Keďže sliznica hrubého čreva nemá klky, neprodukuje žiadne tráviace šťavy. Funkcie hrubého čreva - časť 1. Poslanie hrubého čreva je mnohostranné. Vyčleníme základné funkcie a rozoberieme si ich poporiadku. Rakovina hrubého čreva a konečníka.


Pozostáva zo slepého čreva (ktoré nadväzuje na tenké črevo ), vzostupnej časti.

Hrubé črevo je dutý orgán v dutine brušnej dĺžky asi 5m. Prvou časťou hrubého čreva je slepé črevo s červovitým výbežkom, odborne apendix. Potom pokračuje vzostupným, priečnym a zostupným tračníkom. Benígne a malígne ochorenia tenkého, hrubého čreva a konečníka. Na určenie typu a rozsahu chronického zápalového ochorenia čriev je potrebné presne zistiť, ktoré časti čreva sú postihnuté.


To znamená, že tenké i hrubé. Rozsah a charakter operačného výkonu závisí od časti postihnutého hrubého čreva alebo konečníka, od jeho pokročilosti, ako aj od celkového . Najčastejší výskyt zhubného nádoru je v zostupnom tračníku a . Kolorektálny karcinóm - KRCa.

Časti hrubého čreva

Odnedavna (tyzden) som zacal pocitovat aj bolesti v spodnej casti brucha. Po odstránení lokalizovaných črevných nádorov, časti hrubého čreva alebo rekta, –. S vytvorenou kolostómiou, počas onkologickej liečby, –. To treba pri jeho mobilizácii preťať, čo vedie pri súčasnej mobilizácii vzostupnej časti hrubého čreva k odkrytiu obličky a druhého úseku dvanástnika. Môžu byť vrodené, alebo sa vytvárajú u ľudí postupne. Okrem hrubého čreva môžu postihovať aj iné časti tráviacej rúry, ale v hrubom čreve sú . V dvanástniku potravu ďalej rozkladajú tráviace šťavy zo žlčníka a podžalúdkovej žľazy. HER2) stave pozri v časti 5. Potrava sa dostáva cez ústa do žalúdka.


Po niekoľkých hodinách sa posunie do čreva , najprv do . Ochorenie môže postihovať ktorúkoľvek časť tráviacej trubice (Crohnova choroba ), alebo len hrubé črevo (ulcerózna kolitída). Zápal sliznice tráviaceho traktu sa . Môže sa so skríningom rakoviny hrubého čreva spájať nejaká ujma alebo iné. Flexibilná sigmoidoskopia umožňuje vyšetrenie len dolnej časti hrubého. Adaptácia do života so stómiou po stomickej operácii nie je ľahká.


Správna príprava, poradenstvo, správne produkty a podpora . Pravidlá starostlivosti po operácii niektorej časti tráviaceho ústrojenstva sa od seba líšia. Medzi najmenej závažné operácie patrí nekomplikované vybratie .

V prípade, že sa nachádza v ľavej časti hrubého čreva , najmä v konečníku alebo v esovitej kľučke, prejaví sa najčastejšie viditeľným krvácaním, . Zápalové ochorenie postihujúce predovšetkým konečník a rôzne dlhú časť priľahlého hrubého čreva s vytváraním vredov na sliznici. Informácie vysvetľujú, v čom vyšetrenie spočíva a riziká, ktoré môžu hroziť. Kopčok pripravuje jedlá ázijskej kuchyne – 1. ENDOSKOPICKÉ VYŠETRENIE HORNEJ ČASTI TRÁVIACEJ TRUBICE. Anatómia hrubého čreva.


Polypy hrubého čreva sú lézie mukózy pro-. CT zobrazenie hrubého čreva s možnosťou hodnotenia. Caecum – slepé črevo, .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky