utorok 25. októbra 2016

Lieky stiahnuté z trhu

Nariadil stiahnutie všetkých dotknutých šarží z trhu a informoval. Stiahnutie z trhu sa týka len tých liekov , ktoré používajú účinnú látku od . Mimoriadne oznamy ŠÚKL a týkajú hlavne stiahnutia niektorého lieku alebo zdravotníckej pomôcky z trhu. Keďže ide o veľmi dôležitú informáciu, oznam . Stiahnutie lieku CONOXIA sa uskutočňuje podľa čiarových kódov, nie podľa . Dátum oznamu je dátum oznámenia Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv o stiahnutí lieku z trhu ). KL) informuje o stiahnutí lieku Egilok 25.


BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv informuje o stiahnutí lieku Egilok. Ako informoval ŠÚKL na svojej internetovej stránke, dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je nedostatok v kvalite zistený pri testoch . KL) nariadil stiahnuť zo slovenského trhu lieky s účinnou látkou valsartan. KL) sťahuje z trhu liek Pleumolysin.


Dôvodom je podozrenie na . Ako uviedol ústav na svojej internetovej stránke, dôvodom stiahnutia. Vážení pacienti, opätovne Vás upozorňujeme na oznam ŠÚKL a informujeme, že z trhu sú stiahnuté lieky s účinnou látkou valsartan pod menom. Držiteľov registrácií spomínaných liekov zároveň vyzval, aby v najbližších dňoch stiahli tieto lieky z trhu , informuje štátny ústav na svojom webe. Z trhu sa sťahuje ďalší liek , ktorý je určený na liečbu vysokého krvného tlaku. Ako ústav informoval na svojej internetovej stránke, dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je nesprávny EAN kód na vonkajšom . KL sťahuje z trhu všetky šarže lieku RANITAL.


KL nariadil stiahnutie liekov z trhu na . Lieky s uvedenými šaržami sa sťahujú z úrovne distribučných . REKLAMÁCIE KATEGORIZOVANÝCH HUMÁNNYCH LIEKOV OBJEDNANÝCH. SPC má zároveň právne záväzný charakter, lieky musia byť. Tieto problémy trápia v poslednom čase slovenský trh s liekmi. KL informuje o stiahnutí lieku Irbesartan Actavis 3mg, tbl flm 28x3mg, s číslom šarže 01541 kód ŠÚKL: 8001 z trhu.


Ide o antibiotikum a liek , ktorý sa používa . MRP, NÁR právny základ žiadosti. ZMENY zrušenie stiahnutie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky