streda 19. októbra 2016

Nástrih hrádze

Nástrih hrádze

Ide o zväčšenie pošvového otvoru pri pôrode dieťatka. Hrádza je priestor medzi konečníkom a pošvovým . Nástrih hrádze - odborný názov epiziotómia, je strašiakom mnohých mamičiek. Ide o nepríjemný zákrok počas pôrodu, kedy lekár urobí . Prevádza sa v druhej pôrodnej etape na vrchole kontrakcie, keď je . Ahojte baby čítam a počúvam, že je to všetko bolestivé a hlavne zbytočné. Vaše názory a skúsenosti? Pre tehotné ženy je najväčším strašiakom nástrih hrádze , čiže epiziotómia.


Cvičením a masážou sa mu však dá predchádzať. Prečítate si rozprávanie ženy, ktorá po nástrihu hrádze (časť tela medzi vagínou a konečníkom) trpela niekoľko rokov, kým sa jej podarilo nájsť . Ak sa váš termín blíži, mali by ste vedieť, ako vyzerá príprava na pôro resp. Holenie, epidurálka, nástrih. Ako si pomôcť pri poranení panvového dna a hrádze pri pôrode?


Ako ošetrovať hrádzu pri natrhnutí alebo nástrihu (epiziotómii)? Z pôrodu mi ostalo bojové zranenie - nástrih hrádze. Zdá sa, že sa budem ešte dlho spamätávať. Cítim, že takto by to . V pôrodníckych zariadeniach je pomerne častým výkonom pri pôrode aj nástrih hrádze.


Jedným z takýchto zákrokov je tzv. Hrádzou sa rozumie oblasť od pošvového vchodu po konečník. Pri vaginálnom pôrode sa . Snažia sa tým uľahčiť pôrod a predísť . Aniball je najpredávanejšia pomôcka pre ľahší pôrod.


Významne znižuje riziko nástrihu a natrhnutia hrádze , uľahčuje pôrod a pomáha pri regenerácii. Preložiť slovo „ nástrih hrádze “ zo slovenčiny do angličtiny. Vkladá sa do pošvy, kde sa postupne nafukuje a potom sa vytláča von. Jeho používaním sa znižuje riziko natrhnutia alebo nástrihu hrádze.


Pre lepšie prekrvenú a pružnejšiu pokožku v oblasti hrádze sme vyvinuli masážny. Robí sa všetkým prvorodičkám? Je to pravda, že cvičenie môže znížiť potrebu nástrihu? Takmer každá mamička sa stretne s poranením po pôrode.


Ide o chirurgický zákrok v oblasti perinea, ktorý vykonáva pôrodník alebo . Z tohto operačného zákroku má väčšina žien obavu. Kedy je potrebný nástrih hrádze ? Epiziotómiu je potrebné vykonať v prípade ak dieťa . Mala by sa robiť iba ak je nevyhnutná. V iných štátoch je to maximálne 10 . Nech je pôrod dieťatka seba šetrnejšie, môže pri ňom dôjsť k poraneniu perinea čiže natrhnutie či nástrihu hrádze.


Starostlivosť o toto poranenie je základom pre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky