pondelok 17. októbra 2016

Chrbtica stavce

Chrbtica stavce

Ako vyzerajú stavce a načo slúžia. Je umiestnená na zadnej strane trupu. Stavce sa rozdeľujú na . Príčiny bolestí chrbtice podľa miesta prejavov a tiež prvá pomoc. Problémy s vyskočenými, vybočenými alebo len preťaženými stavcami a ich okolím majú vplyv na vnútorné orgány, statiku tela a duševnú . Medzistavcové platničky .

Samozrejme, individuálne anatomické odlišnosti. Akékoľvek poškodenie miechy je veľmi komplexným poškodením. Každé poškodenie je iné a môže ovplyvniť telo rôznymi spôsobmi. Táto časť chrbtice sa nazýva aj lumbálna. Začína sa stavcom La končí stavcom L5.


Chrbtica sa anatomicky delí na päť častí. Tieto stavce sú najväčšie, . Aj operácie chrbtice môžu byť bezpečné a vysoko efektné. Pokiaľ máte bolesti spôsobené poškodením stavca , jeho kolapsom pri .

Akýkoľvek problém s vyskočenými či posunutými stavcami chrbtice má vplyv na naše vnútorné orgány a celkovú duševnú rovnováhu. Krčnú chrbticu (stavcových segmentov), . Zo školy si možno pamätáte, že chrbtica je dvakrát esovito prehnutá, čo zaisťuje jej pružnosť. Atlas: migrény, bolesti hlavy, závrate, dvojité videnie, strata pamäte, vysoký krvný tlak, chronická únava.


Keď nám začne zosadať stavec na stavec , platnička prestane plniť . IA processus articularis inferior stavca L1. P pediculus arcus vertebrae stavca L3. S processus spinosus stavca L4. Miecha siaha len po hornú časť driekovej chrbtice a miechové nervy prebiehajú v chrbtico-. Krčná chrbtica a prvá časť hrudnej chrbtice , čiže po stavec TH 7: . Inými slovami je to súhrn stĺpovito usporiadaných stavcov.


Hlavným pôvodcom bolesti chrbta sú ochorenia chrbtice , preto sa tieto ochorenia lekárskou terminológiou nazývajú vertebrogénne (vertebra = stavec ). Aby chrbtica všetky svoje funkcie zvládla, bola silná, pevná, ohybná a vytvárala bezpečný kanál. Z toho je krčných, veľmi pohyblivých, hrudných, málo pohyblivých, driekových, veľmi pohyblivých, krížových, . A tým je atlas – prvý stavec krčnej chrbtice. Touto časťou krku by sme sa mali zaoberať, pokiaľ hľadáme cestu ku zdraviu.


Každý stavec pozostáva z tela stavca , oblúka a kĺbových výbežkov. Telo stavca predstavuje najväčšiu časť a prenáša sa .

Chrbtica stavce

LUMBÁLNA - DRIEKOVÁ CHRBTICA od L- L7. Bolesť krčnej chrbtice môže mať mnoho príčin. Krčná, teda cervikálna chrbtica , sa skladá zo siedmich krčných stavcov (označujú sa C– C).


Tento stĺpec sa ťahá po celej dĺžke vášho chrbta a pomáha vám držať sa . Bolestivé formy zlomenín stavcov sa prejavujú náhle vzniklou prudkou bolesťou, najčastejšie v oblasti hrudnej, alebo driekovej chrbtice. Drieková (bedrová) chrbtica. Vyskočená platnička (hernia disku) – prehľad tém.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky